Ανακοίνωση-Απάντηση Κομήτσα για τα οικονομικά των δύο φορέων του Δ. Κιλελέρ


«Με αίσθημα  ευθύνης, συνέπειας και σοβαρότητας  που αρμόζει σε κάθε περίπτωση σε ανθρώπους που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, αντιμετωπίζουμε το θέμα που ανέκυψε με τα οικονομικά  δύο φορέων του Δήμου Κιλελέρ , των ΟΠΑΠ και ΚΔΕΚ.

Η παρούσα παρέμβασή μας στοχεύει αποκλειστικά και μόνο, με απλούς και κατανοητούς όρους της καθημερινότητας, χωρίς βερμπαλισμούς και επάρσεις, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να πούμε στους πολίτες συγκεκριμένα τί ακριβώς συμβαίνει, χωρίς γενικές και αόριστες αναφορές σε «πολιτικές ευθύνες», μετατρέποντας ένα θέμα,  σε χοάνη που μπορεί μέσα της να καταπιεί πολλούς-  και κυρίως άδικα.

Αυτό , παρά την εμφανή επιθυμία κάποιων, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί.

Σήμερα μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων των εκθέσεων του ορκωτού λογιστή τα οποία αποτελούν και το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που πρόσφατα κατέθεσε ο Δήμαρχος Κιλελέρ στον αρμόδιο εισαγγελέα, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα:

Μετά από αναφορά λογίστριας-εξωτερικής συνεργάτιδας  του ΟΠΑΠ και της ΚΔΕΚ, διενεργήθηκε ταμειακός έλεγχος από ορκωτό λογιστή, ο οποίος κατέληξε στη διαπίστωση ότι υπήρξε  πρόβλημα  στη διασταύρωση στοιχείων στους οργανισμούς του Δήμου, όπου διαχειριστής του ταμείου τους ήταν συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος, εξουσιοδοτημένος ομόφωνα από τα διοικητικά τους συμβούλια, για την καθολική διαχείριση των ταμειακών πράξεων, κινήσεων λογαριασμών, υπογραφών  και ενταλμάτων.

Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια .

Η δεύτερη αλήθεια είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος όταν κλήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή και ενημερώθηκε για το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι κατέβαλε το μεγαλύτερο μέρος του ταμειακού ελλείμματος, ήτοι 61000 ευρώ για τον ΟΠΑΠ και 10000 ευρώ για την ΚΔΕΚ με καταθέσεις στους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς των. Συνολικά 71000 ευρώ.

Η τρίτη αλήθεια είναι ότι οι αιρετοί πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων που είχαν την ευθύνη διοίκησης των συγκεκριμένων δυο φορέων, μέσα από τις εκθέσεις του ορκωτού λογιστή ανακάλυψαν παραποιημένα στοιχεία απολογισμών,  εντάλματα τα οποία φέρουν ακόμη και την υπογραφή τους πλαστογραφημένη  κλπ., επιφυλασσόμενοι πλέον κάθε νόμιμου δικαιώματός τους .

Κατόπιν όλων αυτών, δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι έχουμε απεριόριστη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη που εγγυάται ανιδιοτέλεια και ασφάλεια στην απονομή του δικαίου.

Εμείς δεν θα αναφερθούμε σε προεκλογικά συνθήματα, ούτε σε παραινέσεις περί αυτοσυγκράτησης και εντιμότητας , που παραβιάζουν άλλωστε «ανοιχτές θύρες».

Εμείς θα ενισχύσουμε την παρούσα δημοτική αρχή στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης , με τη θετική μας στάση και θα λειτουργήσουμε μόνο συμπληρωματικά προς αυτή: έτσι, στο εντυπωσιακό της σύνθημα «όλα στο φως», θα συμπληρώσουμε «όλα στο άπλετο φως».

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ –ΚΙΛΕΛΕΡ»

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Φραγμό στον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό μη ληξιπροθέσμων οφειλών
Επόμενο άρθρο Τριήμερες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στη Λάρισα