Συμμετοχή του 3ου Δημοτικού στην τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου


Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία Διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και συμμετείχαν πάνω από τριακόσια σχολεία από όλη τη χώρα.

Οι μαθητές/τριεςενημερώθηκαν σχετικά με τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν με τη χρήση του διαδικτύου αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που ενέχει η αλόγιστη χρήση του.

Στα πλαίσια γενικότερα της πρόληψης για το σχολικό εκφοβισμό οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τα αδικήματα μέσω διαδικτύου και τον τρόπο που αυτά μπορούν να προληφθούν αλλά και να αντιμετωπιστούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαφυλάττουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Στο τέλος απαντήθηκαν από τους υπεύθυνους αξιωματικούς; της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Λαρισαίων βάζει φρένο στην καταπάτηση δημοτικών εκτάσεων από αγρότες
Επόμενο άρθρο Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας στον Απ. Καλογιάννη