Απάντηση του τ. προέδρου Ιτέας Γ. Ζιώγα για την κατασκευή προαστιακού σταθμού στην Ιτέα Τεμπών


Ως γνωστόν η περιοχή μας παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα αρχαιολογική, επιστημονική, γεωλογική και τουριστική  λόγω της κοιλάδας των Τεμπών. Μετά την κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού Τεμπών λόγω λειτουργίας της νέας διπλής γραμμής, και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση και μετακίνηση των κατοίκων του πρώην δήμου  Γόννων  και των όμορων κοινοτήτων, ως πρόεδρος της  τοπικής κοινότητας Ιτέας του πρώην δήμου Γόννων εισηγήθηκα τότε και προβήκαμε σε κάθε ενέργεια για να γίνει ένας σταθμός του προαστιακού στην είσοδο της κοιλάδας και στα όρια της τοπικής κοινότητας Ιτέας.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες οι οποίες χρονολογούνται από το έτος 2002 ο ΟΣΕ προέβη στην τεχνική μελέτη και στην έκδοση των τοπογραφικών διαγραμμάτων το έτος 2003. Παρ’ όλ’  αυτά αν και το έργο ήταν εγκεκριμένο και δρομολογημένο πάγωσε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Οι ενέργειες συνεχιζόταν.

Μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τεμπών από το δήμαρχο κ. Κολλάτο και λαμβάνοντας γνώση όλων των ανωτέρω προέβη σε συνεχή αλληλογραφία και αλλεπάλληλες επισκέψεις προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πέτυχε τη χρηματοδότηση και τη δρομολόγηση  της κατασκευής του σταθμού στην Ιτέα Τεμπών. Έπειτα από όλες αυτές τις ενέργειες ο δήμαρχος κ. Κολλάτος ενημέρωσε για την πορεία του παραπάνω θέματος και το δημοτικό συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Μανώλης παράλληλα με τον σταθμό στην Ιτέα έθεσε θέμα για την επαναλειτουργία του κατηργημένου σταθμού στον Ευαγγελισμό.

Σαν πρώην πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ιτέας και επειδή ο κ. Μανώλης σε δημοσίευμα του στις 9/11 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο άτομο μου, προς γνωστοποίηση όλων των δημοτών του Δήμου Τεμπών  σας αναφέρω τα εξής:

  • Στην κοινότητα Ευαγγελισμού, καταργήθηκε η προϋπάρχουσα στάση τον Αύγουστο του 2008. Εκείνη την περίοδο ο Ευαγγελισμός ήταν τοπική κοινότητα του Καποδιστριακού δήμου Μακρυχωρίου, στον οποίο εσείς κ. Μανώλη ήσασταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Θα ήθελα λοιπόν να μας γνωστοποιήσετε με παραστατικά έγγραφα και όχι προφορικά και αόριστα, ποιες ήταν οι ενέργειες σας ώστε να μην καταργηθεί η παραπάνω στάση και ποιες οι απαντήσεις που λάβατε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Όσον αφορά το δημοσίευμα στην εφημερίδα ‘’Ελευθερία’’ στις 22-08-2014 για δήθεν διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής όσον αφορά την επαναλειτουργία του σταθμού Ευαγγελισμού, είναι αναληθές. Ως πρόεδρος της Τ.Κ. Ιτέας παρακολουθούσα ανελλιπώς τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ουδέποτε ετέθη θέμα επαναλειτουργίας του σταθμού από δημοτικούς συμβούλους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων ή κατοίκους των περιοχών που αναφέρονται στο εν λόγω  δημοσίευμα.
  • Η επαναφορά του θέματος της επαναλειτουργίας του σταθμού Ευαγγελισμού κ. Μανώλη ταυτόχρονα με τον δρομολογούμενο σταθμό Ιτέας, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί σε μια απόσταση τεσσάρων μόλις χιλιομέτρων. Για το λόγο αυτό η πρόταση σας έγινε για λόγους εντυπώσεων και ψηφοθηρικούς.
  • Το σημείο που επελέγη από το κλιμάκιο του ΟΣΕ είναι το πλέον ιδανικό αφού βρίσκεται στην αρχή της κοιλάδας και σε γεωγραφική θέση τέτοια ώστε να εξυπηρετεί την πλειονότητα των δημοτών του δήμου Τεμπών και την ανάπτυξη της περιοχής εν γένει.
Προηγούμενο άρθρο Η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση Παραρτήματος Κεντρ. Ελλάδος για τις εκλογές του σώματος
Επόμενο άρθρο 5 πτυχιούχοι φυσικής αγωγής στην Ελασσόνα