Βελτιώνεται η βατότητα του δρόμου Πολυνέρι – Λεύκη στα Φάρσαλα


Στη βελτίωση της βατότητας του δρόμου Πολυνέρι – Λεύκη στα Φάρσαλα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 165.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους ΚΑΠ Π.Ε. Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την βατότητα του δρόμου Πολυνέρι- Λεύκη, μήκους 4 χιλιομέτρων. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 165.000 € και ποσού σύμβασης 65.000 €. Πρόκειται να κάνουμε όλες τις απαραίτητες εργασίες, ούτος ώστε ο δρόμος να είναι έτοιμος προς ασφαλτόστρωση. Δηλαδή θα γίνουν όλα τα χωματουργικά, οι επιστρώσεις και θα γίνουν και πέντε τεχνικά για να βελτιωθεί η ποιότητα της βατότητας του δρόμου, που αυτή την στιγμή είναι ακατάλληλος. Είναι ένα ακόμη έργο που υλοποιούμε στην ύπαιθρο, είναι ένα έργο που διευκολύνει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Στο μέλλον, όταν πρόκειται να έχουμε την δυνατότητα από εθνικούς πόρους, θα μπορέσουμε να κάνουμε και την ασφαλτόστρωση.

Η παρούσα εργολαβία αφορά στην βελτίωση της βατότητας και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου, που συνδέει το Πολυνέρι με τη Λευκή. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι περίπου 4χλμ. και το πλάτος της βάσης οδοστρωσίας (που θα αποτελεί και την ανώτερη στρώση του έργου) είναι 7 μέτρα. Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελέσουν:

Α) Εκσκαφές χαλαρών και ακατάλληλων εδαφών και επίχωση τους με κατάλληλα διαβαθμισμένα υλικά. Το μήκος της επίχωσης υπολογίζεται σε 3300 μέτρα και το μέσο πάχος 15 cm.

Β)Κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών.

Γ) Κατασκευή βάσης οδοστρωσίας σε όλο το μήκος της οδού (4χλμ.) μέσου πλάτους 7 μέτρων και πάχους 15cm.

Σκοπός των εργασιών είναι η διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και η βελτίωση της ασφάλειας της οδού. Παράλληλα, θα έχει ολοκληρωθεί η υποδομή για μελλοντική ασφαλτόστρωση της οδού. Όλες οι παραπάνω εργασίες, θα γίνουν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων της Υπηρεσίας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Χρήστος Λυτροκάπης.

Προηγούμενο άρθρο Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM 2014 η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον πρόεδρο και μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας