Μ. Χαρακόπουλος: Να μη χύσουμε τώρα την καρδάρα με το γάλα


«Η πολιτική αστάθεια εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία. Οι αγορές απεχθάνονται την αβεβαιότητα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που υπόσχεται είναι αβεβαιότητα» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως είπε «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρες. Από το μονομερές κούρεμα του χρέους, έως τη διαπραγμάτευση, όλα εξαρτώνται από τη στιγμή και το στέλεχος που μιλά.

Όμως, το λαϊκισμό τον πληρώσαμε ακριβά για δεκαετίες από το “Τσοβόλα δώστα όλα”, έως το “λεφτά υπάρχουν”. Και τώρα, που βγαίνουμε από το τούνελ, είναι κρίμα να δώσουμε μια κλωτσιά και να χύσουμε την “καρδάρα με το γάλα”, που με τόσες θυσίες του ελληνικού λαού καταφέραμε να γεμίσουμε».

 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό «Το δίλημμα είναι: συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο, στοχεύοντας στην παραγωγή πλούτου, διορθώνοντας αδικίες, αλλάζοντας το μοντέλο ανάπτυξης ή παρασυρόμαστε από τις σειρήνες της δημαγωγίας που καλούν να πιστέψουμε και πάλι ότι λεφτά υπάρχουν». Όπως, όμως, σημείωσε «Αυτή τη φορά, η αποκαθήλωση του ψέματος θα είναι πολύ περισσότερο οδυνηρή από την προηγούμενη του 2009. Και όχι μόνον θα χαθούν όλα όσα με κόπο πετύχαμε αυτά τα δύσκολα χρόνια, όχι μόνον θα πάνε στράφι οι θυσίες του λαού, αλλά θα γυρίσουμε πίσω, πολύ πίσω».

 

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε επίσης την «ανευθυνότητα και την ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ που εκδηλώνεται περίτρανα και στον τρόπο που καλύπτει ακόμη και υποκινεί τις καταλήψεις στα σχολεία. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις Σκουρλέτη που μίλησε για υγιή αντίδραση ή του κ. Κοτσιφάκη της ΟΛΜΕ ότι οι κινητοποιήσεις κάνουν τους μαθητές καλύτερους πολίτες.

Τα φαινόμενα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Πρέπει να ξεφύγουμε από το κλίμα της παρακμής, από την παθογένεια της μεταπολίτευσης, όπου θλιβερές και βίαιες μειοψηφίες επιβάλλουν την άποψή τους».

 

Προηγούμενο άρθρο Το Γυμνάσιο Συκουρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Τεμπών
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Μήνυμα ενότητας και μαχητικότητας