Με επιτυχία η εκδήλωση για τις εκκλησίες στη Ραψάνη


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις εκκλησίες της Ραψάνης  στη Λάρισα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. κ. Ιγνατίου και του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης κ .κ. Αχίλλειου, του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα  Κολλάτου , του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλου , του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Τσάτσαρη ,δημοτικών και τοπικών  συμβούλων, του πρόεδρου της Ραψάνης κ.Νικόλαου  Γαγάρα ,καθώς και της πρόεδρου κ.Γιαννούκας και των μελών του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης. Η εξαιρετική ομιλία της κ. Σδρόλια Σταυρούλα που μας μίλησε για τις 4 ιστορικές εκκλησίες της Ραψάνης και η κ. Ευαγγελία Βλαχοστέργιου-Τσιρονίκου για τα τοπωνύμια της Ραψάνης.

Χαιρετισμός Δημάρχου στην εκδήλωση

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κκ Ιγνάτιε ,κ. Αντιπεριφερειάρχα, Κύριε Πρόεδρε ,Κύριοι συνάδελφοι ,εκλεκτοί προσκεκλημένοι ,αγαπητοί δημότες ,φίλες και φίλοι.

Να σας καλωσορίσω στην σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει ο Μορφωτικός  Σύλλογος Ραψάνης σε συνεργασία με την Δημοτική βιβλιοθήκη του Δ.Τεμπών στα πλαίσια ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων και ιδιαίτερα της ιστορικής Μόνης των Αγ.Θεοδώρων Ραψάνης .Μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση που εκπέμπει μια νότα αισιοδοξίας στη δύσκολη οικονομική και όχι μονό συγκυρία που βιώνουμε .

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς ,σε δύσκολες εποχές και για να παραμείνουμε ζωντανοί θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε θα πρέπει να αγαπήσουμε περισσότερο τον τόπο μας ,την παράδοση μας και την πολιτιστική κληρονομία .Αυτό ακριβώς το ρολό πέρας της προβολής έρχεται να παίξει η σημερινή εκδήλωση .

Σαν Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να καταστήσουμε το Δ.Τεμπών ως ένα πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών .Έχουμε όλα τα εχέγγυα να το πετυχουμε αυτό γιατί ο Δήμος μας παρουσιάζει έντονο ιστορικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό ενδιαφέρον .

Διακαής πόθος μας είναι η ένταξη των τοιχογραφιών και αγιογραφιών των Αγ.Θεοδώρων σε χρηματοδοτικά προγράμματα είτε στο ΕΣΠΑ η σε άλλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα .

Φυσικά είμαστε διπλή στον Μορφωτικό Σύλλογο και σε κάθε φορέα του Δήμου μας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας .Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην σημερινή εκδήλωση .

Προηγούμενο άρθρο «Ρεμούλες» σε δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Ευχαριστήριο της ΔΑΚΕ Π.Ε.