Ο χαιρετισμός του Χρήστου Κέλλα στο 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών


«Στεκόμαστε στο πλευρό τους και δίνουμε τον ίδιο αγώνα μαζί τους. Δεν ξεχνάμε πως οι Πόντιοι σφαγιάστηκαν, διώχτηκαν, ξεριζώθηκαν. Γι’ αυτό σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μας και από τις θέσεις ευθύνης που μας έταξε ο ελληνικός λαός δίνουμε τη μάχη στο πλευρό τους. Η εκρίζωση αυτή των Ελλήνων του Πόντου είναι από τα πρωτοφανή εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία. Η ιστορία όμως του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοεί κανένας». Με τα λόγια αυτά ο κ. Χρήστος Κέλλας καλωσόρισε τους χιλιάδες των Ποντίων που κατέκλεισαν το Κλειστό της Νεάπολης, συμμετέχοντας στο 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

Φίλοι και φίλες,

Είναι μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση όταν έχει κανείς το χρόνο για να απευθυνθεί, έστω και με λίγες κουβέντες,  σε χιλιάδες Ποντίους, σε χιλιάδες Έλληνες, όπως όλοι εσείς που κατακλείσατε σήμερα το Κλειστό της Νεάπολης.

Και λέω τιμή και συγκίνηση γιατί στο πρόσωπό σας βλέπουμε τον αδιάκοπο και αδιάλειπτο αγώνα του ελληνισμού. Βλέπουμε την μεγάλη πνευματική παρουσία και την πολιτιστική συνεισφορά των Ποντίων, οι οποίοι σε όλα τα εδάφη πλέον του ελλαδικού χώρου, δίνουν τη μάχη της παράδοσης απέναντι στη λήθη.

Ενάμιση εκατομμύριο περίπου Πόντιοι, στην Ελλάδα μα και στο εξωτερικό, κρατούν με αμείωτη ένταση τις παραδόσεις τους αγωνιζόμενοι παράλληλα για την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους και δίνουμε τον ίδιο αγώνα μαζί τους. Δεν ξεχνάμε πως οι Πόντιοι σφαγιάστηκαν, διώχτηκαν, ξεριζώθηκαν. Γι’ αυτό σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μας και από τις θέσεις ευθύνης που μας έταξε ο ελληνικός λαός δίνουμε τη μάχη στο πλευρό τους. Η εκρίζωση αυτή των Ελλήνων του Πόντου είναι από τα πρωτοφανή εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία.

Η ιστορία όμως του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοεί κανένας.

Με τα λίγα αυτά λόγια εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημερινό σας αντάμωμα και σας υποδέχομαι με αισθήματα καρδιάς εδώ στην πόλη μου, την Λάρισα».

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Απόστολος Καλογιάννης απαντά στην ανακοίνωση του Σχεδίου Β για την παρουσία του στα εγκαίνια ιδιωτικής κλινικής
Επόμενο άρθρο Εμβόλιο και αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό ζητά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος