Κέλλας; Καταδικάζουμε τη βία απ’όπου και αν προέρχεται


Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία τους στην Αθήνα, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, άλλα δυο παλικάρια έπεσαν νεκρά από το τυφλό μίσος που προκαλεί ο πολιτικός φανατισμός. Ο λόγος για τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, ο φόνος των οποίων συμπλήρωσε έναν κύκλο αίματος και βίας που συντάραξε την χώρα μας την περασμένη χρονιά. Είχε προηγηθεί η απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός ακόμα νέου παιδιού που βρήκε τραγικό θάνατο.

Δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχονται τα τρία παιδιά, αλλά το γεγονός και μόνο πως τρία νέα παλικάρια έχασαν την ζωή τους για το τίποτα. Ας ελπίσουμε αυτά τα τρία παιδιά να είναι τα τελευταία θύματα της πολιτικής βίας. Ας καταλάβουμε όλοι πως η βία, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να καταδικάζεται απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους.

Δανειζόμενος λόγια του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, ενός ανθρώπου που πλήρωσε με το αίμα του τις απόψεις του, από τους τρομοκράτες «δήθεν επαναστάτες», θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους γονείς, σε όλους τους νέους, σε όλους τους Έλληνες, πως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ότι μπορούμε και διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε».

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΔΑΚΕ ΠΕ για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τη 2η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στον Δ. Τεμπών