Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΆΞΟΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ»


 «Δεν είναι ασφαλής η κυκλοφορία οχημάτων στον Παραλιακό Άξονα της Λάρισας αν δεν εκτελεστούν επειγόντως εργασίες», καθιστά σαφές ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο οποίος διενήργησε σήμερα αυτοψία στο οδικό δίκτυο.

 Ο κ. Χρ. Λυτροκάπης απέστειλε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έγγραφο, το οποίο κοινοποιεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Αγιάς, την Εγνατία Α.Ε. και την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και στο οποίο αναφέρει:

«Ενόψει της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στον άξονα της ΠΑΘΕ στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών για την εκτέλεση εργασιών από την ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και για το χρονικό διάστημα 27-28 Απριλίου 2011 θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι η κίνηση των οχημάτων εναλλακτικά από τον Παραλιακό Άξονα δεν είναι ασφαλής αν δεν εκτελεσθούν άμεσα

Α) εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης στο ύψος της Πλατιά Άμμου όπου παρατηρείται καθίζηση του οδοστρώματος.

Β) εργασίες αποκατάστασης των τομών που δημιουργήθηκαν από τη ΔΕΥΑ Αγιάς.

Επίσης στις υπόλοιπες εναλλακτικές διαδρομές (που αφορούν και την κίνηση βαρέων οχημάτων) δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από τις βλάβες που προκλήθηκαν κατά την προηγούμενη χρήση τους και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Μαρτίου 2011 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε αποστείλει επιστολή στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. επισημαίνοντας:

«Ορμώμενοι από δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε., περί ελέγχου των πρανών της κοιλάδας των Τεμπών και συνεπακόλουθων ολιγόλεπτων διακοπών της κυκλοφορίας στον υποκείμενο αυτοκινητόδρομο, θέτουμε υπόψη σας τα κάτωθι:

  • Μετά τον αποκλεισμό της διέλευσης των Τεμπών από την 17η.12.2009 έως την 7η.5.2010, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Βόρεια Ελλάδα γινόταν μέσω εναλλακτικών οδικών δικτύων. Εξαιτίας αυτού του πρόσθετου κυκλοφοριακού φόρτου προέκυψαν σημαντικές βλάβες, οι οποίες όμως ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν. Και, έτσι, σήμερα η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλούς κινδύνους και προβλήματα και χωρίς το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας, πολύ περισσότερο δε τώρα που εν όψει της έλευσης της θερινής περιόδου, ο φόρτος των οχημάτων θα αυξηθεί.
  • Αν, μετά τους ελέγχους των πρανών, προκύψει ανάγκη περαιτέρω επεμβάσεων με διακοπή της κυκλοφορίας μέσω της κοιλάδας των Τεμπών και εκτροπή της στα εναλλακτικά οδικά δίκτυα της ευρύτερης περιοχής, καθίσταται σαφές εκ των προτέρων ότι αυτά με κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ασφάλειας και συνεπώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασής τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση τους».

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Η αγορά ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά»
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Ινστιτούτο Φυτικής Παραγωγής Θεσσαλίας»