Μάξιμος: Να καλυφθούν τα διδακτικά κενά στη Βερδικούσια


«Πότε προβλέπεται να καλυφθούν τα διδακτικά κενά που έχουν παρουσιασθεί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Βερδικούσιας, με την τοποθέτηση διδακτικού προσωπικού στις ειδικότητες που λείπουν» ρωτά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Ο Θεσσαλός πολιτικός που πρόσφατα επισκέφθηκε την ορεινή κοινότητα και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Τσέτσιλα αλλά και γονείς για το πρόβλημα με τα κενά σε καθηγητές, επικαλείται και σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο.

Στην ερώτησή του ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει τα εξής:

«Η Βερδικούσια είναι ένα ορεινό χωριό του δήμου Ελασσόνας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το οποίο έχει γίνει γνωστό στο πανελλήνιο για την πολυτεκνία των κατοίκων του. Στη γραφική αυτή δημοτική κοινότητα, κατά τη παρούσα σχολική περίοδο, παρουσιάστηκαν διδακτικά κενά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Σύμφωνα και με δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο («Ελευθερία», 15.10.2014) οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται διότι τα παιδιά τους δεν έχουν διδαχθεί από την αρχή του εκπαιδευτικού έτους τα μαθήματα της Χημείας, της Βιολογίας, της Γεωγραφίας και της Μουσικής, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «οι γονείς έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Λάρισας, η οποία, όμως, για την κάλυψη των κενών με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,  παραπέμπει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

 

Προηγούμενο άρθρο Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Αγροτών
Επόμενο άρθρο Επιστροφή στο χωριό...