Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια τη φοροληστεία των εργαζομένων από το Εργατικό Κέντρο


Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο του δίμηνου προγράμματος δράσης του, μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 1 Νοέμβρη, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 16/10, παράσταση διαμαρτυρίας στην Β’ Εφορία, ενάντια στην φοροληστεία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καταθέτοντας υπόμνημα με τα παρακάτω αιτήματα που διεκδικεί:

 

  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών και φόρων για το εισόδημα και τα ακίνητα που αφορούν στην κύρια κατοικία και στην πρώτη εξοχική κατοικία (ΕΝΦΙΑ).
  • Αφορολόγητο όριο, ατομικό 20.000 €, οικογενειακό 40.000 € και +5.000 € για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
  • Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για ΔΕΗ, Θέρμανσης, ΟΤΕ, Νερό.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και αποχέτευσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμους και ΝΕΡΙΤ. Κατάργηση διοδίων.
  • Επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 €.
  • Πάγωμα των χρεών στο δημόσιο, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 € και μέχρι 150 τ.μ για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 € και 100 τ.μ για το ζευγάρι).
  • Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Άμεση φορολογική εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
  • Άμεση φορολογική επιβάρυνση – εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή.
  • Άμεση μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιστροφή στρατευμάτων που υπηρετούν Νατοϊκές ανάγκες, λύση υποχρεώσεων που επιβαρύνουν τη χώρα και επιβάλουν στο λαό συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

 

Κάλεσε όλους και όλες, να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, με τα λεωφορεία που θα ναυλώσει το ΕΚΝΛ.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζει τη λειτουργία του ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας
Επόμενο άρθρο Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας των σχολικών τροχονόμων