Πρωτοβουλία Χαρακόπουλου για λύση στο πρόβλημα νερού στο Βοτανοχώρι


 

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος άρδευσης στο Βοτανοχώρι του δήμου Τυρνάβου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Ιατρίδης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός και οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Βοτανοχωρίου κκ. Δημήτρης Σαλτζίδης και Γιώργος Σαλτζιδης.

Ο κ. Χαρακόπουλος ενημέρωση τον κ. Ιατρίδη για το χρόνιο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού στον οποίο δραστηριοποιούνται κυρίως κτηνοτρόφοι με 15.000 αιγοπρόβατα.

Ο ειδικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι στην πρώτη πρόσκληση για αρδευτικά έργα που αναμένεται να γίνει στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα ενταχθεί και η μελέτη για το αρδευτικό του Βοτανοχωρίου, υπό την προϋπόθεση ότι ο δήμος Τυρνάβου θα έχει εγκαίρως μεριμνήσει για την απαραίτητη μελέτη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Σαρχώσης διαβεβαίωσε ότι θα επισπευσθεί η εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης για το έργο.

Σε δήλωση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων. Εκείνο που τώρα προέχει είναι η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων, έτσι ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα άρδευσης του ορεινού οικισμού Βοτανοχωρίου».

Προηγούμενο άρθρο Σοβαρό πρόβλημα από τα κενά συσκευασίας των γεωργικών φυτοφαρμάκων
Επόμενο άρθρο Συντονισμός δράσης για τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ Λάρισας