«Επιτυχημένη Ημερίδα της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»


 Με ιδιαίτερη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010  στην Ελασσόνα ,ημερίδα με  θέμα: «Πρόγραμμα LEADER και αξιοποίησή του από τις ΜΚΟ του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Συλλόγων επ. Ελασσόνας «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» σε συνεργασία με την Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. ,στην προσπάθεια ενημέρωσης όλων των μελών του σχετικά με τα Προγράμματα Ο.Π.Α.Α.Χ. και LEADER και την πλήρη αξιοποίησή τους .,

 Σκοπός της Ημερίδας ήταν  η ενημέρωση για τις δυνατότητες  αξιοποίησης του Προγράμματος LEADER στα πλαίσια του Άξονα 4, από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις -Μέλη του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,αλλά και μεταφορά της εμπειρίας και των καλών πρακτικών στα μέλη του Δικτύου από τα στελέχη της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. .

Όπως είναι γνωστό η Α.Ε.ΝΟ.Λ.  Α.Ε. διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και την μεγάλη εμπειρία, να διαχειριστεί και να υλοποιήσει το εγκεκριμένο τοπικό πρόγραμμα LEADER στα πλαίσια του Άξονα 4- Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER για την περίοδο 2007-2013 για το σύνολο του Νομού Λάρισας,το οποίο ,ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διοργάνωση τέτοιων ημερίδων,οι οποίες και θα συνεχιστούν  ,εκφράζει  το ενδιαφέρον του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  για πλήρη αξιοποίηση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από τα Μέλη-Συλλόγους του (70 ) ,όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα  ,αλλά και γενικότερα από όλο τον πληθυσμό της επαρχίας Ελασσόνας

Με τέτοιες πρωτοβουλίες ,άλλωστε ,δημιουργούνται προϋποθέσεις  εξωστρεφούς στρατηγικής για όλη την επαρχία Ελασσόνας ,δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη  ,περαιτέρω βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η δημιουργία και βελτίωση  των υποδομών της περιοχής σε ότι αφορά τον αγροτουρισμό ,τον εναλλακτικό τουρισμό, την βιολογική καλλιέργεια  κ.΄.α.

Στην Ημερίδα αυτή που  συμμετείχαν δεκάδες Σύλλογοι-Μέλη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» αναλύθηκαν οι  δυνατότητες υλοποίησης δράσεων, από τα Μέλη του Δικτύου και οι οποίες  μπορούν να ενταχθούν και να ενισχυθούν μέσα από το Πρόγραμμα LEADER και Ο.Π.Α.Α.Χ.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πιστεύει ότι με την πρωτοβουλία του αυτή συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική όλης της επαρχίας ,αφού η περιοχή διαθέτει θαυμάσιο περιβάλλον ,τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο ,εξαιρετικά προϊόντα και δυνατότητες να εξελιχθεί σε έναν αγαπημένο τόπο προορισμού επισκεπτών και ορειβατών από όλο τον κόσμο ,με επίκεντρο το μυθικό βουνό ,τον Όλυμπο. Κατά συνέπεια μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει  αναπτυξιακή στρατηγική με τη συνεργασία όλων των φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής .

Το Δίκτυο ευχαριστεί την Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του για ενημέρωση ,η οποία έγινε στα Γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρίας στην Ελασσόνα από τα στελέχη κ. Βασδέκη Σεβαστή και κ. Γ. Μουκίδη ,οι οποίοι και παρουσίασαν, με απόλυτα μεθοδικό τρόπο ,το Πρόγραμμα LEADER.

Προηγούμενο άρθρο Σημείωμα σχετικά με την άρνηση του υποψηφίου για ανοιχτό δημόσιο διάλογο
Επόμενο άρθρο Τα «ξεχασμένα» αρχαία της Λάρισας στην Ολυμπία