Συνάντηση Καλογιάννη με τους επαγγελματοβιοτέχνες Λάρισας


Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και βιοτέχνες της Λάρισας, απασχόλησαν τη συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας.

 

Στη συνάντηση, που είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Φαίδων Ζάμπουρας και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έθεσαν σειρά ζητημάτων, με πρώτο και πιο σημαντικό το θέμα των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Λαρισαίων, με τους επαγγελματίες να ζητούν τη μείωσή τους.

 

Επίσης, στη συνάντηση τέθηκε από τους επαγγελματοβιοτέχνες το ζήτημα των αλλαγών χρήσεων γης, με τον κ. Ζάμπουρα να ζητά την συμμετοχή της Ομοσπονδίας στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις πριν ο Δήμος αποφασίζει πιθανές αλλαγές, με το σκεπτικό ότι οι επαγγελματίες ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη και γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες που επικρατούν.

 

Το ζήτημα του συστήματος προμηθειών και αναθέσεων του Δήμου, απασχόλησε τις δυο πλευρές κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης που είχαν με τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να ζητούν από τη Δήμο να προτιμώνται οι τοπικοί επαγγελματίες για μικρά έργα και προμήθειες, κάτι που όπως τονίστηκε θα αποτελέσει στήριξη της τοπικής οικονομίας. Επίσης συζητήθηκε και το θέμα των οφειλών επαγγελματιών προς το Δήμο.

 

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης, ευχαρίστησε τους επαγγελματοβιοτέχνες για τη συνάντηση και τη συνεργασία επισημαίνοντας ότι η νέα δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί για συνεχή διάλογο, συνεργασία και συνέργεια με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις της πόλης. Για άλλη μια φορά επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση του για πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων για τα έργα και τις προμήθειες, συμπληρώνοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν λογικές «ημετέρων».

 

Τέλος, επεσήμανε πως αυτή τη περίοδο η νέα δημοτική αρχή θέτει το πλαίσιο για την αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης του Δήμου αλλά και για την εκπόνηση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου που θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2015.

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του ΕΚΝΛ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Το Ειδικό Σχολείο Γιάννουλης στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων