Μ. Χαρακόπουλος: Όχι ίδια μέρα καταβολή συντάξεων και εξόφληση οφειλών στην εφορία


Να διαχωριστεί η ημερομηνία καταβολής των συντάξεων από την ημερομηνία αποπληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, ώστε να μην εμφανίζονται φαινόμενα συνωστισμού και ταλαιπωρίας των πολιτών σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που συνυπογράφει με άλλους βουλευτές της ΝΔ, προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, και Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως επισημαίνεται, η χρονική σύμπτωση της καταβολής της σύνταξης και της λήξης των φορολογικών οφειλών έχει δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και αδικαιολόγητες επιβαρύνσεις από καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των οικονομικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων.

Οι ερωτώντες βουλευτές προτείνουν να επανέλθει το προηγούμενο σύστημα καταβολής των συντάξεων, σύμφωνα με το οποίο η πλειονότητα των συνταξιούχων εισέπραττε τη σύνταξή της το τελευταίο δεκαήμερο κάθε μήνα, συνήθωςστις 22 ή 23 του μηνός.

Με αφορμή την ερώτηση ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «το κράτος οφείλει να είναι φιλικό στον πολίτη, και η πολιτεία να επιλύει εγκαίρως τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα προκύπτουν από αποφάσεις που προκαλούν δυσλειτουργίες και κυρίως περιττή ταλαιπωρία στο κοινό. Η σύμπτωση της ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων με τη λήξη της ημερομηνίας εξόφλησης των οφειλών στην εφορία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση».

 

Προηγούμενο άρθρο Και πέμπτο εκκοκκιστήριο στη Ραχούλα Λάρισας ενοικίασε η Ε.Α.Σ. Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Οι εργαζόμενοι των Δήμων της Λάρισας απεργούν στις 8 Οκτώβρη