Πάνδημα εορτάστηκαν τα 102α Ελευθέρια στην Ελασσόνα


Η 102η κατά σειρά επέτειος της Απελευθέρωσης της Ελασσώνος εορτάστηκε το πρωί της Δευτέρας στην πόλη με κάθε μεγαλοπρέπεια.

Αρχικά τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος πλαισιούμενου από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Αρχιμανδρίτη π. Νικάνορα, καθώς και από τους ιερείς της πόλεως αλλά και της γύρω περιοχής.

Στον διδακτικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χαρίτωνας αναφέρθηκε στο νόημα της επετείου λέγοντας χαρακτηριστικά: «μας αξιώνει ο Θεός να εορτάσουμε την 102α επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλεως και επαρχίας Ελασσώνος. Το γεγονός των Ελευθερίων τυγχάνει σημαίνον για την τοπική κοινωνία καθώς η απελευθέρωση της Ελασσώνος στάθηκε η αφετηρία της απελευθέρωσης και των άλλων περιοχών της Μακεδονίας».

Ο κ. Χαρίτωνας πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «δοξάζουμε το Θεό για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας που μας χάρισε και με συγκίνηση μνημονεύουμε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το αγαθό της ελευθερίας».

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μετέβη στην πλατεία της πόλεως όπου εψάλλει Επιμνημόσυνη Δέηση και εν συνεχεία παρακολούθησε με τους άλλους επισήμους τη μαθητική παρέλαση που έλαβε χώρα στην κεντρική οδό της Ελασσώνας.

Το παρόν στις εόρτιες εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Καλλιόπη Γερακούδη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Ελασσώνας Νίκος Ευαγγέλου καθώς και άλλοι επίσημοι 

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 38χρονος για εμπρησμό σε δάσος
Επόμενο άρθρο Διημερίδα για το μέλλον της παραγωγής γάλακτος