Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ελασσόνας ο Χρ. Κέλλας


Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 102 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ελασσόνας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα την Απελευθέρωση της Ελασσόνας, 102 χρόνια από την καθοριστική μάχη κατά τη διάρκεια του Ελληνοτουρκικού πολέμου.  Ήταν στις 10 το πρωί της 6ης Οκτωβρίου όταν άρχισε η Ελληνική επίθεση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ελασσόνα είχε απελευθερωθεί.

Αυτό είναι κάτι που έχει καταγράψει η ελληνική ιστορία. Μια ιστορία αποτελούμενη από μεγάλους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, γεμάτους θυσίες και αίμα από την πλευρά του ελληνικού λαού.

Είναι ακριβώς οι αγώνες αυτοί, αγώνες προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας,  που καθίστανται οδοδείκτες του μέλλοντός μας. Λαός που δεν έχει ιστορική μνήμη, που δεν γνωρίζει και δεν τιμά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον.

Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα τιμούμε. Τιμούμε όλους εκείνους που με το αίμα τους κατέστησαν και την Ελασσόνα μια περιοχή ελεύθερη. Τιμούμε όλους εκείνους που δεν δίστασαν, που δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.

Εκατόν δυο χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Ελασσόνας, η χώρας μας βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλους εχθρούς. Εχθρούς που δεν θα νικηθούν αυτή τη φορά στρατιωτικά, στα ορεινά βουνά της χώρας, μα θα πρέπει να πολεμηθούν καθημερινά στα πεδία της ίδια της κοινωνίας

Σήμερα εχθροί της πατρίδας μας είναι ο λαϊκισμός και οι νοοτροπίες του χθες, παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική συντριβή και την κοινωνική χρεοκοπία, οδηγώντας ένα μεγάλο μέρος του λαού μας στην οικονομική εξαθλίωση. Σήμερα εχθροί του λαού μας είναι όλοι εκείνοι οι παράγοντες, πολιτικοί και οικονομικοί, οι οποίοι, σε όποιο κόμμα ή συνδικάτο ή κοινωνική ομάδα κι αν βρίσκονται, δίνουν λυσσαλέα μάχη για να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τη χώρα ένα κράτος κανονικό.

Εμείς δίνουμε τη μάχη. Μάχη καθημερινή και δύσκολη. Αναγνωρίζουμε τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, χάρη στις οποίες η χώρα παρέμεινε όρθια και δεν ήρθε αντιμέτωπη με το φάσμα του απόλυτου χάους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας συντεταγμένα, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού και της χειραγώγησης. Γνωρίζουμε πως πολλοί είναι εκείνοι που τελικά ίσως παρασυρθούν. Άλλωστε το βλέπουμε και από κάποιους που υποτίθεται πως στηρίζουν τη δική μας προσπάθεια.

Δεν το βάζουμε όμως κάτω. Η μάχη αυτή θα κερδηθεί και πάλι γιατί το χρωστάμε όχι μόνον σ’ αυτούς που κάποτε έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να μιλάμε ελεύθεροι, μα πιο πολύ επειδή το χρωστάμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Χρόνια πολλά σε όλους»

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κώλυμα στην πρακτική άσκηση σπουδαστών στα Νοσοκομεία της Λάρισας