Μάξιμος: Η ψήφος εμπιστοσύνης αποστομωτική απάντηση στα σενάρια αστάθειας


«Η νέα Σύνοδος της βουλής, που ξεκινά σήμερα, προμηνύεται εξαιρετικά σημαντική για την πορεία της χώρας. Και τούτο διότι αυτή η βουλή έχει μπροστά της σοβαρές προκλήσεις, στις οποίες πρέπει να απαντήσει με τρόπο δημιουργικό, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα προς όφελος του τόπου».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της ΙΕ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο οι προκλήσεις που καλείται να ανταποκριθεί η βουλή αυτής της περιόδου είναι:

«Πρώτη πρόκληση, η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που θα δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους διασπείρουν σενάρια αστάθειας τα οποία υπονομεύουν τις προσπάθειες που γίνονται να εξέλθουμε εντελώς από την κρίση και πλήττουν την ελληνική οικονομία.

Δεύτερη πρόκληση, η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015, ο οποίος θα σηματοδοτήσει και την απαρχή της μετα-μνημονιακής εποχής. Μετά από πέντε έτη ύφεσης, μνημονιακών δεσμεύσεων και σκληρών θυσιών εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα έχουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα, χάριν ακριβώς σε αυτές τις θυσίες, να προχωρήσουμε σε απαραίτητες διορθώσεις των αδικιών που έχουν συντελεστεί το προηγούμενο διάστημα. Να κάνουμε πράξη φοροελαφρύνσεις, που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα αναζωογονήσουν την αγορά. Ενώ παράλληλα, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τις μεταρρυθμίσεις και τον αγώνα για την αξιοκρατία, ώστε να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το κακό παρελθόν του λαϊκισμού.

Τρίτη πρόκληση, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που πρέπει να επιτευχθεί από την παρούσα Βουλή. Η παράδοση της προσφυγής στην κάλπη με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει επιτέλους να «σπάσει». Ο τόπος δεν σηκώνει ούτε παρατεταμένη εκλογική περίοδο, ούτε αστάθεια. Ο κίνδυνος του «εκτροχιασμού» δεν είναι μια φανταστική απειλή!

Ευελπιστώ ότι όλες οι προκλήσεις θα κερδηθούν και θα τεθούν οι βάσεις για μια νέα περίοδο, περισσότερο αισιόδοξη, για τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Προηγούμενο άρθρο Ο Αχ. Χατζούλης με τη θεατρική σκηνή του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Εκλογές στο Π.Ε.Κ. Λάρισας