Στις εξαγωγές αχλαδιού προς Ισραήλ στρέφεται ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου


Από τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι, μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά αλλά αύξηση των εξαγωγών, χαρακτηρίστηκε η φετινή χρονιά στα αχλάδια. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Αθανάσιος Χαλουλής, Πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου: «όσον αφορά την παραγωγή ήταν μια σχετικά καλή χρονιά αλλά οι τιμές ήταν χαμηλότερες σε σχέση με το 2013 αφού μεγάλες ποσότητες αγοράστηκαν από τους εμπόρους στα 50 λεπτά το κιλό. Πέρσι οι τιμές κυμάνθηκαν από 60 μέχρι 95 λεπτά το κιλό».

Σε ερώτησή μας σχετικά με τις εξαγωγές ο κ. Χαλούλης μας ενημερώνει ότι: «κάναμε εξαγωγές στις ποικιλίες Κόσια και Σάντα Μαρία στο Ισραήλ και τώρα διαπραγματευόμαστε και για το Κρυστάλλι».
Και προσθέτει: «σαν συνεταιρισμός είχαμε κάνει και πέρσι εξαγωγές στο Ισραήλ αλλά φέτος αυξήθηκαν αρκετά. Συνολικά υπολογίζουμε ότι ίσως φθάσουμε και για τις τρεις ποικιλίες τους 150 τόνους. Όσον αφορά τη ζήτηση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι στην χώρα μας, αυτή είναι μειωμένη».

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Μπουγάς, διευθυντής πωλήσεων του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας υπογραμμίζει: «η συγκομιδή στην περιοχή μας έχει ολοκληρωθεί. Φέτος υπάρχει ζήτηση αλλά για τα πολύ καλής ποιότητας αχλάδια. Η τιμή παραγωγού φέτος κυμάνθηκε από 70 έως 80 λεπτά το κιλό».

Προηγούμενο άρθρο 6 συλλήψεις στη Λάρισα για χρέη στο δημόσιο
Επόμενο άρθρο Δήλωση Κέλλα με αφορμή τη βράβευση του ΘΕΣ-γαλα ΠΙΕΣ