Ανακοίνωση Πάμε Κόντρα για αξιολογήσεις Μητσοτάκη


Ακούγοντας κανείς τον Υπουργό των απολύσεων κ. Μητσοτάκη, καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη να ομιλούν για τον επανέλεγχο δήθεν όλων των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. (των οποίων οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατράπηκαν σε αορίστου με το Π.Δ. Παυλόπουλου), με σκοπό να απολύσει δήθεν αυτούς που εμφάνισαν πλαστά δικαιολογητικά, δεν μπορεί παρά μόνο να εξοργίζεται, και τούτο διότι:

Είναι τουλάχιστον φαιδρό να μιλούν για νομιμότητα και διαφάνεια εκείνοι που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Δημόσια Διοίκηση, καθώς και για τα πλαστά στοιχεία ‘’ημετέρων τους’’.

Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει στη δημιουργία νέων δεξαμενών απολύσεων, όπως απορρέει από τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές, με δέσμευση για 6.500 απολύσεις, ώστε μέχρι το τέλος του 2014 να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός των 15.000 απολυθέντων υπαλλήλων.  Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται ο καλύτερος ‘’υπάλληλος της Τρόικας’’. Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση με την συγκεκριμένη αξιολόγηση έχει έναν και μοναδικό στόχο: την αποδιοργάνωση και διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες, δεν είναι αντίθετοι με την αξιολόγηση, αλλά είναι αντίθετοι στην περαιτέρω συρρίκνωση των ήδη πενιχρών μισθών τους και στις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα, επειδή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να πάρει τα εύσημα από τους τοκογλύφους-δανειστές , εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.

Σ’ αυτό το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, της τρομοκρατίας και των εκβιασμών, η παράταξη ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ του Δήμου Κιλελέρ ανταπαντά δυναμικά, δηλώνοντας ρητά την αντίθεσή της σε μια αξιολόγηση-τιμωρία που στόχο έχει τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συμπαράταξή της με τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α., ζητώντας από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να πράξουν το ίδιο και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.

 

 

ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ

                                                                                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα ο Ανδρέας Λοβέρδος
Επόμενο άρθρο 6 συλλήψεις στη Λάρισα για χρέη στο δημόσιο