Κατάληψη στο Δημαρχείο Λάρισας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κατόπιν δια περιφοράς συνεδρίασης, αποφάσισε την υλοποίηση της απόφασης του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ που όρισε την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014 ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο πλαίσιο αυτό, και ως μία ακόμη απάντηση στα σχέδια της συγκυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσει στη «συγκριτική αξιολόγηση» και στον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με διαφορετικά κριτήρια, σήμερα Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαμε κατάληψη στο Δημαρχείο από τις 10:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργού Κ. Μητσοτάκη δεν μας πτοούν. Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαία ο καλύτερος «υπάλληλος» της τρόικας. Πιστεύει πως με την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς δηλώσεις θα προκαλέσει ρήγμα στους εργαζόμενους και στους αιρετούς που αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο μαζικών απολύσεων από το δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ότι 5 από τους 10 Δήμους που δεν επιτρέπουν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια έχουν υπαναχωρήσει. Κάτι απολύτως ψευδές, αφού μόνο σε 2 Δήμους (Ρεθύμνου και Ασπροπύργου) έχουν επιτραπεί στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές η πρόσβαση στους φακέλους των υπαλλήλων. Στους υπόλοιπους 3 από τους 5 Δήμους δεν επιτρέπεται από τους εργαζόμενους η είσοδος στους Ελεγκτές Επιθεωρητές. Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά το γεγονός ότι από τους 325 Δήμους οι 320 έχουν απορρίψει τη «συγκριτική αξιολόγηση» που προωθεί, προκειμένου να δημιουργήσει «δεξαμενές» εργαζόμενων προς απόλυση.

Ο Σύλλογός μας απαντά στον Κ. Μητσοτάκη ότι οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά με την επιστράτευση της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να γίνουμε πρόβατα επί σφαγή, επειδή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να πάρει «άριστα» από τους τοκογλύφους-δανειστές τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί. Ο δε πανικός του είναι κακός σύμβουλος.

Ενάντια στα ψεύδη και τα επικοινωνιακά καμώματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, απαντάμε με την αλήθεια και τους αγώνες μας:

  1. Τα γραφεία προσωπικού των Δήμων είναι ανοιχτά σε οποιονδήποτε έλεγχο νομιμότητας. Άλλωστε εδώ και περίπου ένα χρόνο πραγματοποιείται έλεγχος για τη νομιμότητα των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους και, όπου εντοπίζεται παρανομία, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Σε καμία περίπτωση ο Σύλλογος και η Ομοσπονδίας μας δεν υπερασπίζεται επίορκους ή εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση με πλαστά δικαιολογητικά ή παράνομες συμβάσεις. Από την πρώτη στιγμή, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη πως δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν που με δόλο παρέβηκε τον Νόμο. Ο «έλεγχος» δεν είναι επιθυμητός, διότι η νομιμότητα των δικαιολογητικών και των συμβάσεων έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, από τη στιγμή που η νομιμότητα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων. Αφού έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, γιατί τόσος κυβερνητικός καημός για επανέλεγχο; Ο Υπουργός των απολύσεων αποκρύπτει πως ο επανέλεγχος θα γίνει με νέα κριτήρια που τώρα της «προέκυψαν» της κυβέρνησης. Οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι τα νέα κριτήρια είναι καινούργια εφεύρεση και δεν προβλέπονταν, όταν οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ μονιμοποιήθηκαν πριν από δεκαετίες.
  2. Με την «αξιολόγηση» επιχειρείται να δημιουργηθεί μία, νέα μόνιμη πλέον δεξαμενή διαθέσιμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Πρόκειται για αυταρχικό  «σύστημα  αξιολόγησης»  που  καθορίζει  εκ  των  προτέρων και  αυθαίρετα τα  ποσοστά  και  τις  κλίμακες  «αξιολόγησης» σε  επίπεδο  Γενικών  Διευθύνσεων. Πρόκειται για αξιολόγηση υπαλλήλων με ποσοτικά και όχι ποιοτικά χαρακτηριστικά της εργασίας που παρέχουν. Κυβερνητικός στόχος  δεν  είναι  η  βελτίωση  της  Δημόσιας  Διοίκησης  αλλά  η  κατάργηση  Υπηρεσιών, η  απόλυση  δεκάδων  συναδέλφων  μας  και  η  μισθολογική  καθήλωση  ή  και  υποβάθμιση  των  μη  αρεστών. Εργαλείο  για  τους  σκοπούς  αυτούς  συνιστά  αφενός  η  επιβολή  υποχρεωτικής  ποσόστωσης  (25%  άριστοι,  60% μέτριοι, 15% ανεπαρκείς)  στις  αξιολογήσεις  μας και  αφετέρου  η  χρησιμοποίηση  με  τον  φόβο  πειθαρχικής  δίωξης των  προϊσταμένων,  και  διευθυντών. Εμείς  γνωρίζουμε  καλά  ότι  το  κλίμα  που  θα  δημιουργηθεί  στους  χώρους  εργασίας  θα  επηρεάσει  αρνητικά  την  εξυπηρέτηση  των  πολιτών  και  την  παροχή  των  Δημόσιων Κοινωνικών  Αγαθών, διευκολύνοντας  την  παραπέρα  συρρίκνωση  και  ιδιωτικοποίηση  των Δημόσιων  Υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους εδώ και καιρό συστηματικά διευρύνουμε το μέτωπο εργαζόμενων, δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων απέναντι στις διαλυτικές πολιτικές της συγκυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν συναινούμε στο έγκλημα που στόχο έχει τους εργαζόμενους, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τις υπηρεσίες και το έργο που προσφέρουν.

 

Αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενάντια:

στην «αξιολόγηση»

στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων

στις απολύσεις και στη διάλυση των Ο.Τ.Α.

Να μπει ΤΕΛΟΣ στις πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών!

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η Γ.ΓΡΑΜΑΜΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                         ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θα ηχήσουν οι σειρήνες
Επόμενο άρθρο 573 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια μέρα σε όλη τη Θεσσαλία