Μάξιμος: Η ΝΔ και πάλι θα βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά»!


 

«Να ξαναβρούμε τις ιδεολογικές αρχές μας, και με αυτές τις αρχές να ξαναβρούμε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, τα μεσαία στρώματα, τη ραχοκοκαλιά, δηλαδή της παράταξης και της κοινωνίας» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, συμβολικά, στον ίδιο χώρο που έγινε το Μάιο του 1979 το πρώτο συνέδριο της ΝΔ, στη Χαλκιδική.

Ο κ. Χαρακόπουλος στη δήλωσή του υπογράμμισε επίσης ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα της στην Ελλάδα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την εμπέδωση της ισοπολιτείας, την εξάλειψη των πολιτικών διακρίσεων και τη συμφιλίωση των Ελλήνων έως την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Όταν λίγοι την πίστευαν και πολλοί την πολεμούσαν.

Και στη συνέχεια, πάλι, μετά από την επέλαση του λαϊκισμού, κάθε φορά, ερχόταν να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και τα κατάφερνε, πριν ο λαϊκισμός να επανακάμψει χαϊδεύοντας αυτιά σε μια κοινωνία που διαπαιδαγωγήθηκε στην ήσσονα προσπάθεια.

Και σήμερα, η Νέα Δημοκρατία ως κύριος κορμός της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καλείται να τραβήξει το καράβι της χώρας από τις ξέρες, να βγάλει την οικονομία από την κρίση, να συγκροτήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Για να τα καταφέρουμε, όμως, απαιτείται να μείνουμε πιστοί στις βασικές μας αρχές. Να ξαναβρούμε τις ιδεολογικές μας αρχές, από τις οποίες κάποιες φορές αναγκασθήκαμε να παρεκκλίνουμε, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα. Και με αυτές τις αρχές να ξαναβρούμε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, τα μεσαία στρώματα, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της παράταξης και της κοινωνίας. Αν το πράξουμε, δεν θα μπορούν, πλέον, τη χώρα να την απειλήσουν λαϊκισμοί και “κύμβαλα αλαλάζοντα”».

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Γ. Μπαρτζώκης απάντησε θετικά στην παραμονή του παζαριού Λάρισας
Επόμενο άρθρο Η πολίτικη κουζίνα πάει στο Δήμο Κιλέλερ