Συμμετοχή Φυσικού και της εταιρείας Polytech στην Βραδιά του Ερευνητή 2014 στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ


 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στην Αθήνα η βραδιά του Ερευνητή 2014 , μια ξεχωριστή εκδήλωση για ερευνητικές περιπλανήσεις ! Μια βραδιά για μαθητές , εκπαιδευτικούς και ευρύ κοινό. Είχαμε παρουσία και από την πόλη της Λάρισας. Ο Ηλίας Τανός – Φυσικός M.Sc., M.Ed., καθηγητής του Γυμνασίου και Λ.Τ Καλλιθέας Ελλασόνας – παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών το PCB 301 της εταιρείας POLYTECHA.E.

Το PCB 301 είναι ένας Πλήρως Εξοπλισμένο Κινητό Εργαστήριο το οποίο μετατρέπει οποιαδήποτε αίθουσα σε ένα σύγχρονο επιστημονικό εργαστήριο. Εντελώς ανεξάρτητο από οποιαδήποτε ειδική εργαστηριακή υποδομή, η έννοια του PCB301 φέρνει στα σχολεία τη νέα γενιά διδακτικής διαδικασίας.

 

Κάθε κινητός εργαστηριακός πάγκος συνοδεύεται από το βασικό λογισμικό σύστημα PCB 100 της Polytech, μία κεντρική, ισχυρή και μοναδική εφαρμογή δικτύου που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Εργαστηριακό περιβάλλον. Διασυνδέει την θεωρία, την εργασία και τις επιδείξεις πειραμάτων των καθηγητών με τις αποδόσεις των μαθητών. Συμβάλει στην εργαστηριακή εξοικείωση των διδασκομένων μέσω μιας πληθώρας εργαστηριακών εξαρτημάτων και αισθητήρων, προσομοιώσεων πειραμάτων (simulators) και πολυμέσων καιφυσικά όλων των επιστημονικών πειραμάτων που απαιτούνται σε αυτό το εργαστηριακό επίπεδο. Μέσω του συστήματος απόκρισης εξ’ αποστάσεως του μαθητή (SRS) με τη βοήθεια διαδραστικού πίνακα επιτυγχάνεται η αξιολόγηση της μάθησης.

 

Στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η απλοποίηση της διαδικασίας της μάθησης με την ενσωμάτωση νέων διδακτικών μεθόδων και την συνδρομή των πλέον σύγχρονων Τεχνολογικών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε), δίνοντας έμφαση στο πειραματικό σκέλος των Φυσικών επιστημών.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή Αγοραστού για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθρο Εξαπατούσαν μέσω διαδικτύου πουλώντας κινητά τελευταίας τεχνολογίας