Με επιτυχία η ενημέρωση για το ρόλο της οικονομικής εκπαίδευσης


 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της Οικονομικής Εκπαίδευσης», το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, που διοργάνωσε ο Σύμβουλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Λούκας Ηλίας και το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του κεντρικού Δ.Σ. της ΕΟΕΔΕ Σχολικός Σύμβουλος κ. Τέντες Παντελής, ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Θεσσαλίας και μέλος του Δ.Σ. του Οικονομικού επιμελητηρίου Θεσσαλίας κ. Κουτσοκέρας και ο βουλευτής Λάρισας οικονομολόγος κ. Γελαλής Δημήτρης.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δρ. Μεταξάς Θεόδωρος, ο Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσσαλίας Δρ. Συρακούλης Κλεάνθης, και η Καθηγήτρια Εφαρμογών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Λάρισας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Τσιφόρα Ευδοκία, οι οποίοι παρουσίασαν το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων του τμήματός τους.

Εισηγητές ακόμη ήταν η Σύμβουλος Α του Υπουργού Παιδείας κυρία Μαγουλά Θεοχαρούλα, ο Πρόεδρος του κεντρικού Δ.Σ. της ΕΟΕΔΕ Σχολικός Σύμβουλος κ. Τέντες Παντελής, ο εκπαιδευτικός ΠΕ09, Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Μίκρας και Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Οικονομικής και Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Δρ. Τυροβούζης Παναγιώτης, και οι οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί κ. Μαδεμλής Δημήτρης και κ Τερζούδη Παγώνα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον δεκάδες οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Θεσσαλία, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τμήματα των ΤΕΙ τα οποία σχετίζονται με τις ειδικότητες στο ΕΠΑΛ, να πληροφορηθούν για πηγές άντλησης χρήσιμου υλικού ως εργαλείο στο διδακτικό τους έργο, καθώς και για θέματα ένταξης της οικονομικής επιστήμης στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Στο τέλος της ημερίδας διεξήχθη συζήτηση και εκφράστηκαν παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση σχετικά με τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα, την τράπεζα θεμάτων και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

 

Προηγούμενο άρθρο Προϊδρυτική Συνάντηση-Συζήτηση της Λαρισαϊκής Λέσχης
Επόμενο άρθρο Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. για τους Θεσσαλούς της Ευρώπης