Στη γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο ο Χρ. Κέλλας


«Το ποιοτικό αμύγδαλο αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Συκούριο και την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, χαιρετίζοντας την γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο.
Ο κύριος Κέλλας υπογράμμισε ότι είναι ευλογία για το Συκούριο, που εκατοντάδες οικογένειες στηρίζονται στο προϊόν του αμυγδάλου και στηρίζουν την τοπική οικονομία. Σημείωσε δε, ότι στην περίοδο που ζούμε, τη δυσκολότερη περίοδο για τη χώρα, το κράτος επιδιώκει να δώσει κίνητρα για εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων, κίνητρα για την τυποποίησή τους προκειμένου να κερδηθούν στοχευμένα οι διεθνείς αγορές.
Συνεχίζονταςτόνισε, πως προγράμματα νέων αγροτών, προσπάθειες για χρηματοδότηση υγιών συνεταιρισμών -μαζί με τις επιδοτήσεις μέσα από τη νέα ΚΑΠ- είναι κάποια μικρά δείγματα της προσπάθειας που γίνεται.
«Σαφώς και τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των αποζημιώσεων, ούτε να παρακρατούνται οι επιστροφές φόρων, όπως είναι ανάγκη να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που να διευκολύνει την εργασία στους αλλοδαπούς εποχικούς εργάτες. Δυστυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι στα ανώτερα κλιμάκια που δεν έχουν ιδέα για το τι θα πει αγροτιά και ασφυκτικά περιθώρια. Για αυτό πιέζουμε με κάθε τρόπο ώστε να αλλάξουν οι λάθος αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής Λάρισας.
Ο Χρήστος Κέλλας τελειώνοντας τον χαιρετισμό του δεν παρέλειψε να συγχαρεί την πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γυναικών για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και να ευχηθεί σε όλους «καλή συγκομιδή».

Προηγούμενο άρθρο Και η Λάρισα στη Βραδιά Ερευνητή 2014
Επόμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Τεμπών στη γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο