Μάξιμος: Να μην κατάσχονται οι επιδοτήσεις και η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ


«Την ώρα που ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ εξαγγέλλει αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν, λόγω της οικονομικής κρίσης, στις υποχρεώσεις τους, είναι λάθος να παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οι ασφαλιστικές εισφορές αγροτών στον ΟΓΑ». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος με άλλους 25 βουλευτές της ΝΔ, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς: Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Καρασμάνη.

Με την ερώτηση, που κατατέθηκε μετά την πληροφόρηση ότι εστάλη εγκύκλιος στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον υπουργό Εργασίας για την παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ από την ενιαία ενίσχυση των αγροτών, ζητείται, επίσης, να μην υπάρξει παρακράτηση ούτε της επιστροφής ΦΠΑ από τις ΔΟΥ ή από την εξισωτική αποζημίωση, τα σχέδια βελτίωσης και κάθε άλλη ενίσχυση.

Όπως επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές:
«Οι αγρότες είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση και πρακτικές κατάσχεσης χρημάτων που δικαιούνται κρίνονται ως απαράδεκτες και άδικες, ενώ επιπλέον δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε οικογένειες που αγωνίζονται να επιβιώσουν». Παράλληλα σημειώνουν ότι «οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς μας, δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των χρεών τους, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να ζήσουν τα παιδιά τους και να συνεχίσουν την καλλιέργεια τους». Γι’ αυτό και ζητούν να εφαρμοστεί το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, ενισχύσεων, επιστροφής ΦΠΑ, ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής αποζημίωσης και χρημάτων για εφαρμογή προγραμμάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Πάγια θέση μας η κατάργηση των διοδίων»
Επόμενο άρθρο Ενημερωτικά φυλλάδια θα διανείμουν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων