Μάξιμος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί τις ακρότητες στα Πανεπιστήμια!


«Η αξιωματική αντιπολίτευση υπερασπίζεται μετά μανίας όλες τις παθογένειες που μας κληρονόμησε η Μεταπολίτευση στην Εκπαίδευση. Προτιμούν να χαϊδεύουν νεανικά αυτιά από το να βάλουν το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων» τόνισε μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για τη Παιδεία, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο πρώην υπουργός στηλίτευσε την κατάσταση που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την οποία χαρακτήρισε απογοητευτική. Όπως είπε «οι εικόνες των πανεπιστημίων, όπου μικρές οργανωμένες ομάδες υπαγορεύουν τις παράλογες απαιτήσεις τους στους Καθηγητές και στη Διοίκηση των Σχολών, είναι μοναδικές παγκοσμίως» και συνέχισε λέγοντας πως «έχουμε φθάσει στο σημείο Καθηγητές να διδάσκουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας, λεκτικής, αλλά ενίοτε και σωματικής. Θυμηθείτε το πρόσφατο επεισόδιο άσκησης βίας στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μαραντζίδη. Αυτά είναι, όμως, συμπτώματα μιας βαρύτατα νοσούσας κοινωνίας στα οποία, επιτέλους, θα πρέπει να βάλουμε ένα τέλος».
Ο κ. Χαρακόπουλος επικροτώντας την πρόταση για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για τη Παιδεία υπογράμμισε πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς επιχειρεί «να κατοχυρώσει τη συνέχεια στην εκπαιδευτική πολιτική, αποτρέποντας πειραματισμούς στου «κασίδη το κεφάλι».

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια για να σταματήσουμε τη μετανάστευση των νέων μας
Ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε ειδική μνεία στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων λέγοντας ότι «αντί να φοβούμαστε τις αλλαγές, ας δούμε γύρω μας άλλες χώρες πώς τα κατάφεραν και αντί να εξάγουν εισάγουν φοιτητές. Επιτέλους, πρέπει να απελευθερώσουμε τη δυνατότητα ίδρυσης και ιδιωτικών πανεπιστημίων, προχωρώντας στις απαιτούμενες αλλαγές, στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση και του περιβόητου άρθρου 16. Όταν γύρω μας οι πάντες ιδρύουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Τουρκία, στη Βουλγαρία, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία, στη Σλοβακία, ακόμη και στην Κύπρο, εμείς θα επιμένουμε να στρουθοκαμηλίζουμε; Ποιον συμφέρει η εκπαιδευτική μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό; Πάντως όχι τους γονείς τους, που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν όχι μόνο τα δίδακτρα, αλλά και τα έξοδα διαμονής, που είναι υπέρογκα».
Σχετικά με τις μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών και σπουδαστών ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι η πρόσφατη απόφασή του Υπουργείου Παιδείας ήταν δίκαιη, καθώς δίνει «ανάσα στα ταλαιπωρημένα από την κρίση νοικοκυριά και πιστεύω ότι θα γίνει σεβαστή από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η απόφαση, όμως, αυτή μένει δυστυχώς λειψή, διότι δεν καλύπτει και τους φοιτητές και σπουδαστές-παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών που έχουν εισαχθεί πριν το 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος πρόκειται για μόλις 723 παιδιά και εύλογα υποστηρίζουν ότι δεν θα καταρρεύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο αν δοθεί λύση στο πρόβλημα κι αυτών των οικογενειών».
Τέλος ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να δει «θετικά και την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για τη διευκόλυνση των σπουδών σε φοιτητές και σπουδαστές με αναπηρίες».

Προηγούμενο άρθρο Συνοπτική παρουσίαση ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις
Επόμενο άρθρο «ΘΕΣγάλα ΠΙΕς» σε 15 σημεία πώλησης στη Λάρισα