Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για κόκκινες γραμμές και Καραμανλή


Στο Παρίσι με διεκδικητικό πλαίσιο και «κόκκινες γραμμές»
«Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχει ένα διεκδικητικό πλαίσιο από πλευράς του κυβερνητικού κλιμακίου που έχει μεταβεί στο Παρίσι, για τη μείωση των φόρων, την έκτακτη εισφορά, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα ανοίκιαστα διαμερίσματα, τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η προσπάθεια μπορεί να αποδώσει καρπούς, γιατί η κυβέρνηση προσέρχεται με σημαντικά επιτεύγματα, χάρη στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού Πιστεύω ότι όταν προσέρχεται κανείς σε μια διαπραγμάτευση, προσέρχεται με «κόκκινες γραμμές». Το αν θα πρέπει να τις δημοσιοποιήσει εκ των προτέρων, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

Ο Καραμανλής έχει να προσφέρει ακόμη πολλά από θέση που ο ίδιος θα επιλέξει
«Ο Κώστας ο Καραμανλής είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ. 12-13 χρόνια ήταν αρχηγός της παράταξης, πεντέμισι χρόνια πρωθυπουργός, μας οδήγησε σε μεγάλες νίκες. Ο κόσμος της ΝΔ, ο κόσμος της μεγάλης ΝΔ, έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον Κώστα Καραμανλή. Δεν θεωρώ, όμως, δεοντολογικά σωστό να μιλάμε εμείς για λογαριασμό του Καραμανλή. Αναμφίβολα είναι ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο, όχι μόνο για την παράταξη αλλά κυρίως για τον τόπο. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει να προσφέρει ακόμα πολλά, αλλά τη θέση ή το αξίωμα από το οποίο μπορεί να το κάνει καλύτερα, νομίζω ότι είναι σωστό να το αποφασίσει ο ίδιος».

Παρασκήνιο στην «πλάτη» του πρωθυπουργού για χρηματοδότηση Αγροτικών Οργανώσεων
«Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα ζητήσει οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις που ελάμβαναν μέχρι τότε, σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ από το ’94, οι Αγροτικές Οργανώσεις, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Λίγες μέρες πριν παραιτηθώ από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού παρέδωσα τα πορίσματα στον τότε υπουργό, ζητώντας να διατυπώσει αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έτσι ώστε να γνωματεύσει για το δέον γενέσθαι από πλευράς του Δημοσίου έναντι αυτών των Οργανώσεων. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό εάν το υπουργείο έχει ζητήσει τη γνωμάτευση του ΝΣΚ. Έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις από την ημέρα της αποχώρησής μου από το υπουργείο και δεν έχω λάβει μέχρι τώρα καμία απάντηση. Αντιθέτως, διακινούνται πληροφορίες ότι ετοιμάζεται εκ νέου χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αγνοείται δηλαδή προκλητικά η εντολή του πρωθυπουργού που ξεκαθάρισε στις 18 Δεκεμβρίου του 2012, όταν επισκέφτηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι μπαίνει τέλος στις επιχορηγήσεις στις Αγροτικές Οργανώσεις και τα χρήματα αυτά θα δίνονται σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων. Θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό το «θέατρο σκιών» δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Εάν τις επόμενες μέρες δεν λάβω ξεκάθαρη απάντηση, θα αναγκαστώ να καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, γιατί φαίνεται πως έχει στηθεί ένα έντονο παρασκήνιο στην πλάτη του».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 43χρονος ελεύθερος επαγγελματίας για οφειλές στο δημόσιο
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα στη Λάρισα