Εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας για την Κυριακάτικη αργία-απεργία


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, προχώρησε σε μαζική εξόρμηση σε μαγαζιά του κέντρου της Λάρισας, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις όσον αφορά την κατάργηση της Κυριακής αργίας με την υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε πριν λίγες μέρες και να τους καλέσει να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία του κλάδου την επόμενη Κυριακή 20 Ιούλη.

Σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας με το σωματείο μας, για να συζητήσουμε τι πρωτοβουλίες μπορούμε να πάρουμε για κοινή δράση το επόμενο διάστημα με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2:15 το μεσημέρι στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η δραστηριότητα αυτή, εντάσσεται στα πλαίσια του 10ημερου δράσης, που αποφάσισε η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σε πρόσφατη συνεδρίαση της, εκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά σε όλο τον κλάδο.

 

 

Σημαντικό ρόλο στη δουλειά μας θα παίξει η διαφώτιση

των εργαζομένων στο κλάδο.

 

ü   Συνεχίζουμε την δουλειάς μας για τις ΣΣΕ κλαδικές και επιχειρησιακές απαιτώντας την υπογραφή τους με αυξήσεις.

ü   Σε κάθε εταιρία και ιδιαίτερα σε αυτούς τους επιχειρηματικούς ομίλους με τα απίστευτα κέρδη να απαιτηθεί η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με επαναφορά των μισθών στα προ της προηγούμενης μείωσης επίπεδα.

ü   Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ü   Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

ü   Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

ü   Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να καταβληθούν τα  δεδουλευμένα σε όσους είναι απλήρωτοι για μήνες και είναι χιλιάδες.

ü   Να σταματήσει κάθε συζήτηση από την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με μείωση μισθών και να απαιτηθεί η υπογραφή νέας σύμβασης με επαναφορά των μισθών στα προ μείωσης επίπεδα.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση για θέματα ασφαλείας των έργων
Επόμενο άρθρο 4o ετήσιο αντάμωμα Ελατειωτών