Χωρίς ηλεκτροδότηση το Στόμιο – Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Αγιάς


Για άλλη μια φορά τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Μετά από τηλεφωνικές διαμαρτυρίες των κατοίκων του Στομίου, πρέπει να καταγγείλουμε τη στάση της ιδιωτικής επιχείρησης Δ.Ε.Η., της περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Αγιάς για τη στάση τους.

Τώρα που συντάσσεται η καταγγελία, 15 Ιούλη 5μμ, η περιοχή Στομίου παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση από τις 2.30 το πρωί. Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής προς τη Δ.Ε.Η. δεν υπήρξε καμία λύση. Η ιδιωτική επιχείρηση Δ.Ε.Η. μεταβιβάζει τις ευθύνες στον εργολάβο (τον οποίο η ίδια επέλεξε).

Ο εργολάβος δικαιολογεί τον εαυτό του επικαλούμενος την απεργία των απλήρωτων εργαζομένων του (σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων της περιοχής).

Το θέμα, στο μέσον της τουριστικής περιόδου, είναι ότι υπάρχει αδιέξοδο για τα συμφέροντα του λαού του Στομίου. Πέραν της αδιαφορία της Δ.Ε.Η. και του εργολάβου (σαν ιδιώτες φροντίζουν μόνο για τα συμφέροντά τους), υπάρχει και η στάση του δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δεν θεώρησαν καθήκον τους να πρωτοστατήσουν και να επιβάλουν άμεση λύση στο ζήτημα. Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι αυτό δεν μας εκπλήσσει αφού και οι δύο διοικήσεις είναι ταγμένες να υπηρετούν τις ιδιωτικοποιήσεις της λαϊκής περιουσίας, να υπηρετούν τα συμφέροντα μονοπωλίων και ιδιωτών με “αυταπάρνηση”.

Με μικρή ή μεγάλη Δ.Ε.Η. υπάρχει ένα σταθερό συμπέρασμα. Η απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, η εκλογή παρατάξεων και επιλογή πολιτικών που τα υπηρετούν, μόνο τα λαϊκά συμφέροντα δεν υπηρετούν.

Διεκδικούμε την άμεση λύση του ζητήματος !

 

Λαϊκή Επιτροπή Αγιάς

Προηγούμενο άρθρο Οι CHOPPER RIDERS ενισχύουν το Κοινωνικό Συσσίτιο
Επόμενο άρθρο 160.000 ευρώ χρωστούσαν δύο Λαρισαίοι στο δημόσιο