Ψήφισμα του συνδικάτου ΟΤΑ Λάρισας


Τις μέρες αυτές, οι διαδικασίες της αξιολόγησης βρίσκονται σε εξέλιξη  (15/7 καταληκτική ημερομηνία για την αυτοαξιολόγησή μας).ταυτόχρονα επιχειρείται η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας,   Δηλώνουμε ότι:   θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της μη εφαρμογής των διατάξεων για την αξιολόγηση (ν. 4250/14) και συγκεκριμένα :Δεν συμμετέχουμε στην αυτοαξιολόγηση, δεν συμπληρώνουμε το έντυπο αξιολόγησης  παραδίνουμε τα φύλλα αξιολόγησης στο συνδικάτο, στο σύλλογο μας.

Καταδικάζουμε το Νόμο 4250 (σύμφωνα με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση των εργαζομένων στο δημόσιο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ) και ζητάμε την κατάργηση του.   

Ζητάμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια που πρωτόδικα αποφάσισαν ότι είναι παράνομη η «αποχή – απεργία διαρκείας» που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τη διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης.  Είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική. Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της να φέρει  νέο αντιδραστικό νομό  για το συνδικαλιστικό κίνημα, που στόχο  έχει, οι εργαζόμενοι να μην  έχουν κανένα δικαίωμα να μην μπορούν νααπεργούν, να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά της μέτρα.

Ο τρόπος εφαρμογής του νόμου και συγκεκριμένα η επιβολή των ποσοστώσεων που προβλέπει την αναγκαστική βαθμολόγηση του 15% του προσωπικού κάθε δομής με τον κατώτερο βαθμό. Έτσι , με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό ως και 25% των υπαλλήλων, με τους βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται ποσοστό ως και 60% των υπαλλήλων και με τους βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό τουλάχιστο 15% των υπαλλήλων. Η κυβέρνηση (Ν,Δ.-ΠΑΣΟΚ) αυτήν τη στιγμή υπηρετώντας  πιστά το κεφάλαιο εφαρμόζει την απαίτηση του για μικρότερο κράτος στην υπηρεσία του, προχωράει στη βέβαιη απόλυσή των εργαζομένων που θα βαθμολογηθούν από 1 έως 6 και τη σύνδεση του μισθού με τη βαθμολόγηση.   Η  δε συγκριτική  «αξιολόγηση»που επιβάλει, καθώς οι υπάλληλοι θα βαθμολογούνται όχι με βάση το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, αλλά συγκρίνοντας τον έναν με τον άλλον. Έτσι με νομοθετημένο τρόπο θα έχουμε  ένα σύστημα που καλλιεργεί τον ανταγωνισμό ως επιχείρηση Ανώνυμη Εταιρία,τη διαίρεση των εργαζομένων, προάγει το χαφιεδισμό και την «ανθρωποφαγία».

Κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες  Επιχειρούν να διαχωρίσουν την «αξιολόγηση» από τη γενικότερη πολιτική που την εντάσσει στα απαιτούμενα μέτρα για περικοπές παντού συγκαλύπτοντας ότι η «αξιολόγηση είναι ένα μέσο για απολύσεις, τη σταδιακή  αποδυνάμωση  των υπηρεσιών και το πέρασμα τους  στους ιδιώτες.Ενώ αποδέχονται ουσιαστικά τη βασική φιλοσοφία για ένα δημόσιο τομέα που θα λειτουργεί με το μικρότερο δυνατό κόστος, σε βάρος των υπηρεσιών που παρέχει αυτό στα λαϊκά στρώματα.

Δεν πρόκειται λοιπόν για «ψευτοαξιολόγηση», δεν είναι «προσχηματική», δεν την φέρνουν τα μνημόνια. Όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο και αν γίνει, εφ όσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών, δεν αλλάζει χαρακτήρα. Έχει τη σφραγίδα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετεί συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καλούμε τους συναδέλφους κόντρα  στον αυταρχισμό και τις απειλές της κυβέρνησης να αντιτάξουμε το δικό μας όπλο, το δικό μας ενιαίο μέτωπο πάλης. Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουμε ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας, να δοθούν λύσεις στα οξυμμένα  λαϊκά προβλήματα.  Όλοι για έναν και ένας για όλους

Ένα δρόμο έχουμε μια επιλογή

Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή                  ΛΑΡΙΣΑ 15-7-2014

Προηγούμενο άρθρο Στη «φάκα» της Γ.Α.Δ. Θεσσαλίας 9 άτομα
Επόμενο άρθρο Η διαβεβαίωση των νέων Μητροπολιτών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας