Μάξιμος: Να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των Αστυνομικών


«Θεωρώ εύλογο και δίκαιο το αίτημα για την όσο δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των αστυνομικών» τόνισε ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων ΕΛΑΣ Λάρισας κ. Βασίλη Διβάνη.

Ο πρώην υπουργός, που συνεχάρη τον κ. Διβάνη για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΑΣΑ) στο πρόσφατο συνέδριό της, σε δήλωσή του σημείωσε τα εξής:

«Μετά από μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, η οικονομία αρχίζει να στέκεται στα πόδια της. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα, το κύριο βάρος της πολιτικής μας να δοθεί στη στήριξη κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών κατηγοριών που επλήγησαν υπέρμετρα το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην άρση αδικιών στο μέτρο του δυνατού. Ως εκ τούτου, θεωρώ εύλογο και δίκαιο το αίτημα για την όσο δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των αστυνομικών.

Άλλωστε, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο όσοι βρίσκονται εν ενεργεία όσο και αυτοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, έχουν υποστεί σοβαρότατες περικοπές στις αποδοχές τους, δυσανάλογες με το έργο που επιτελούν. Συμμερίζομαι, επίσης, τις δικαιολογημένες ενστάσεις τους σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα από μερίδα των ΜΜΕ, που οδηγεί σε επικίνδυνα κοινωνικά ρήγματα».

Προηγούμενο άρθρο 11 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Στιγμές χαράς και διασκέδασης στο Κοινωνικό Συσσίτιο από τη χορωδία του Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων