Απεργία και συγκέντρωση στην πλ. Ταχυδρομείου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 9 Ιουλίου


Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιού­χων και της κοινωνίας γενικότερα συνεχίζεται και εντείνεται.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου και της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων στα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική προστασία.

Συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό  κεφάλαιο.

Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Είναι μάλιστα αποκαλυπτικό των προθέσεων και των στόχων της ότι δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης, αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά  και τις κλίμακες αξιολόγησης με στόχο την εγκαθίδρυση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών υπαλλήλων προς απόλυση.

Με το Νομοσχέδιο επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία.

Το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους   να πάρουν μαζικά   μέρος στην 24ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η  ΑΔΕΔΥ για   την Τετάρτη  9 Ιουλίου  2014, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε. Γ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                              ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο «Βομβαρδίστηκε» η Κρανιά Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 30χρονος με κλίση στις διαρρήξεις