Μάξιμος σε Λοβέρδο: Δυνατότητα μετεγγραφής για όλα τα παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων


Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέθεσε ερώτηση, με άλλους 16 βουλευτές, προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ζητούν την επέκταση της δυνατότητας μετεγγραφής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του τόπου διαμονής τους και για φοιτητές και σπουδαστές από πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες που εισήχθησαν πριν το 2013.

 

Με αφορμή την ερώτηση, ο πρώην υπουργός σε δήλωσή του τονίζει τα εξής:

 

«Η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» στην κυριολεξία χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Σε δυσμενέστερη κατάσταση όλων, για προφανείς λόγους, έχουν βρεθεί, όμως, οι γονείς πολυτέκνων ή τριτέκνων οικογενειών. Το πρόβλημα αυτό επιχειρεί να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Παιδείας, δίνοντας, και ορθά, τη δυνατότητα στους φοιτητές και σπουδαστές αυτών των οικογενειών να πάρουν μετεγγραφή στον τόπο κατοικίας τους.

 

Δυστυχώς, όμως, η πρόβλεψη αυτή αφήνει εκτός όσα παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών εισήχθησαν τα προηγούμενα έτη. Έτσι, όμως, το πρόβλημα διαιωνίζεται για πολλές οικογένειες, καθώς ουσιαστικά στερεί τη δυνατότητα από τα παιδιά τους να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους. Για το  λόγο αυτό 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ζητώντας την άμεση διόρθωση της αδικίας και την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος. Εξάλλου, η ρύθμιση αυτή δεν επιφέρει επιπρόσθετο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό».

Προηγούμενο άρθρο «Με δύναμη από την Κηφισιά» από τον Χορίαμβο
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας για την αξιολόγηση