Συνέδριο Ογκολογίας με θέμα: Γυναικολογικός και Ουρολογικός Καρκίνος


Tο Συνέδριο Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο «Γυναικολογικός και Ουρολογικός Καρκίνος» θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα στις 4-6 Ιουλίου 2014 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Ο.Ο.) σε συνεργασία με την Παν/μιακή Ογκολογική, την Παν/μιακή Ουρολογική και την Παν/μιακή Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φέτος οι θεματικές ενότητες όσον αφορά τον γυναικολογικό καρκίνο καλύπτουν σύγχρονα θέματα και ερωτήματα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και θέτει προβληματισμούς αναφορικά με τη γονιμότητα και τον καρκίνο.

Επίσης η θεματολογία του ουρολογικού καρκίνου καλύπτει τα νέα δεδομένα στον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της  ουροδόχου κύστης. Στόχος του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση νέων και ωριμότερων Ογκολόγων αλλά και ιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας και η άμεση συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων με στόχο την βέλτιστη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς.

Είναι τιμή μας που έχουμε και φέτος καλεσμένους εκλεκτούς συναδέλφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να συζητήσουμε τις νέες εξελίξεις στην παθογένεια και αντιμετώπιση καρκίνων των δύο αυτών συστημάτων που περιλαμβάνουν συχνούς και πολλές φορές προλήψιμους καρκίνους με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών μας στο συνεχώς εξελισσόμενο αυτό πεδίο.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας και για την Ελλάδα το γεγονός ότι για έβδομη συνεχή χρονιά στα πλαίσια των συνεδρίων μας ο Dr. Louis Pisters, Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας – Αντικαρκινικό Κέντρο M.D. Anderson Cancer Center στο Χιούστον των Η.Π.Α.

θα πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς κάποια δύσκολα ογκολογικά χειρουργεία ιάσεως (πλήρεις οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά χημειοθεραπεία). Η ιατρική και κοινωνική αυτή προσφορά είναι ανεκτίμητη καθώς συνδυάζεται και με εκπαίδευση ουρολόγων του Πανεπιστημίου μας στις τεχνικές αυτών των δύσκολων επεμβάσεων.

Η παρουσία σας και η ενεργός συμμετοχή σας στις συζητήσεις θα μας τιμήσει και θα συντελέσει στην επιτυχία της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες

Χρήστος Ν. Παπανδρέου

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Πρόγραμμα Συνεδρίου

https://www.med.uth.gr/UploadFiles/file/Synedria/2014_07/OgkolSynedr4-6%20July%202014.pdf

Προηγούμενο άρθρο Αίτηση ακύρωσης της αξιολόγησης κατέθεσαν στο Εφετείο Λάρισας οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 38χρονος με ναρκωτικά χάπια