Μάχη με τις φλόγες στο Πολυδένδρι Αγιάς


Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Πολυδένδρι Αγιάς (Αγιόκαμπος) του νομού Λάρισας από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι και συνεχίζει να καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά άρχισε από σκουπίδια που βρισκόντουσαν σε δασική περιοχή, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι έχουν υποστεί ζημιές τρία σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν τέσσερα αεροπλάνα, 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, τρεις ομάδες των έξι ατόμων πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες.

H σχετική ανακοίνωση από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής: «Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση και θάμνους εκδηλώθηκε (26/06) λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγιόκαμπου στη Λάρισα. Στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (20 άνδρες), ενώ μεταβαίνει και ο Διοικητής της Υπηρεσίας στο σημείο. Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη- CL215, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, πριν επεκταθεί».

Λίγο μετά της 6 το απόγευμα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά στον Αγιόκαμπο είναι σε ύφεση και υπό έλεγχο.

Προηγούμενο άρθρο Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014 – 2020
Επόμενο άρθρο Δήλωση Σιούφα για τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος