Παρουσιάζεται στη Λάρισα η εφαρμογή λογισμικού «Agrinfo»


Η εφαρμογή λογισμικού «Agrinfo» πρόκειται να παρουσιαστεί στη Λάρισα, στην αίθουσα συνεδρίων του ΓΕΩΤΕΕ/Κ.Ε.( Καψούρη 4), την Πέμπτη 26 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Στην ενημέρωση που διοργανώνεται από το Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος και την εταιρεία magicom και απευθύνεται στο σύγχρονο γεωπόνο, θα παρουσιαστεί η εφαρμογή  Agrinfo, η οποία είναι σχεδιασμένη να στέλνει αυτόματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα στοιχεία πώλησης ΦΠΠ ταυτόχρονα με την έκδοση του τιμολογίου πώλησης, χωρίς να χρειάζεται εκ νέου επεξεργασία και επαναπληκτρολόγηση.

Σύμφωνα με το Νόμο 4036/2012, από 1/1/2014 τα καταστήματα λιανικής πώλησης ΦΠΠ επιφορτίζονται με την υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής και αποστολής στοιχείων των διακινούμενων σκευασμάτων γεωργικών φαρμάκων στο site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με την χρήση της εφαρμογής,  παρακολουθούνται  πλήρως τα αγροτεμάχια, οι καλλιέργειες  αλλά και τα ΦΠΠ που έχουν πουληθεί σε κάθε παραγωγό – αγρότη και σε κάθε αγροτεμάχιο.
Στα αρχεία της εφαρμογής βρίσκονται ταξινομημένα όλα τα εγκεκριμένα ΦΠΠ που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την εύκολη και γρήγορη αναζήτηση με οποιοδήποτε συνδυασμό κριτηρίων( καλλιέργεια, δραστική, στόχο, κατηγορία, εμπορικό όνομα ).

Μερικές από τις δυνατότητες της εφαρμογής είναι :
•Αποστολή στοιχείων πώλησης φυτοφαρμάκων στο υπουργείο χωρίς να χρειαστεί να ξαναπληκτρολογήσετε τα στοιχεία πώλησης.
•Τήρηση αναλυτικής καρτέλας αγροτεμαχίων, καλλιεργειών, φυτοφαρμάκων για κάθε πελάτη.
•Ενσωματωμένος πλήρης κατάλογος εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων σύμφωνα με την κωδικοποίηση του ΥΠΑΑΤ.
•Αναζήτηση Φ.Π.Π. με πολλαπλά κριτήρια (καλλιέργεια, εμπορικό όνομα, στόχο, δραστική ουσία κ.λ.π.)
•Στατιστικά στοιχεία – εκτυπώσεις.
•Αυτόματη ενημέρωση αρχείου Φ.Π.Π. με το πάτημα ενός κουμπιού (νέα Φ.Π.Π., αποσύρσεις Φ.Π.Π., ανακλήσεις αδειών κ.λ.π.)

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Πανήγυρις των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία
Επόμενο άρθρο Το «πάγωμα» του νόμου για την αξιολόγηση των υπαλλήλων ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας