Eνημερωτική εκδήλωση “ΣΦΕΕ Innovation project”


Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, διοργανώνει εκδήλωση, προκειμένου να ενημερώσει τους Καθηγητές κα τους φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τον διαγωνισμό “ΣΦΕΕ Innovation Project” που πραγματοποιείται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο χώρο της υγείας και να υποβληθούν προτάσεις.

Ο  διαγωνισμός “ΣΦΕΕ Innovation Project” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2013, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών (143 στο σύνολο) και υψηλό ποιοτικό επίπεδο προτάσεων. Από τον διαγωνισμό αναδείχθηκαν τρεις νικητές σε live pitch event  στην εκδήλωση Disrupt Startup ScaleUp, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας τον περασμένο Νοέμβριο.

Η επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος διαγωνισμός, η ανάγκη για συνεχή επιβράβευση της καινοτομίας, ο πρωταγωνιστικός ρόλος των επιστημόνων και ερευνητών στο χώρο της υγείας, η αξιοποίηση του εγχώριου ερευνητικού δυναμικού και η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, εγκατέστησαν απαραίτητη τη θεσμοθέτηση και εκ νέου διοργάνωση του διαγωνισμού και η διαδικασία υποβολής συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδαwww.innovationproject.gr, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:30π.μ. στο Αμφιθέατρο “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας στη Βιόπολη.
Παρακαλούμε όπως βεβαιώσετε την συμμετοχή σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (kosmitia_sey@uth.gr) της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας έως την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΣΦΕΕ Innovation Project

Ο διαγωνισμός με τον τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0 » διοργανώνεται από το σωματείο με την επωνυμία Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδoς (εφεξής  ΣΦΕΕ) και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Industry Disruptors – Game Changers

(εφεξής ID-GC).

ΣΤΟΧΟΣ

α. Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας και

παραγωγής καινοτομίας στο χώρο της Υγείας με βάση:

  • Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
  • Την εξωστρέφεια.
  • Την ελληνική προστιθέμενη αξία.
  • Την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές.
  • Τη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.
  • Την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

 

β. Στην ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα σε

ερευνητές, νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες

επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας.

γ. Στη στήριξη επιλεγμένων σχημάτων και ιδεών μέσω επιχειρηματικής επώασης και

επιτάχυνσης.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού www.innovationproject.gr, το αργότερο μέχρι την 1η  Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11.59μμ,τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για περισσότερες πληροφορίες

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΤΕΡΥΓΑ 1, 3ος ΟΡΟΦΟΣ, ΒΙΟΠΟΛΙΣ
ΤΚ 41500
ΤΗΛ. 2410685745, 685746, 685747
ΦΑΞ 2410685541

Προηγούμενο άρθρο Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδόφιλου της Λάρισας που συνελήφθη στο Βόλο
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή εκδήλωση από τον πολιτιστικό πολυχώρο «Χορίαμβος»