Συμμετοχή του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας στη δεύτερη εταιρική συνάντηση του έργου Mecvet


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος MECVET – Development and Test of a Modular ECVET System in Europe, που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στα πλαίσια του LeonardoDaVinci (Σχέδια μεταφορά καινοτομίας – TOI), πραγματοποιήθηκε από 10/16/2014 μέχρι 12/06/2014, στο Βερολίνο της Γερμανίας η δεύτερη εταιρική συνάντηση των του προγράμματος.

Ο κύριος σκοπός του έργου MECVETείναι η ανάπτυξη και δοκιμή ενός αρθρωτού συστήματος ECVET στο τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων στην Ευρώπη και εκτός του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας συμμετέχουν ως εταίροι και οργανισμοί, ινστιτούτα, εταιρείες, Πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς από τις χώρες: Τουρκία, Βουλγαρία, Ελβετία, Πορτογαλία, Γερμανία. Στα πλαίσια του έργου θα γίνει μεταφορά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος και την μεθόδου ESO-CERTστην γηριατρική και ειδικότερα στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων δίδοντας την ευκαιρία για την αναγνώριση της τεράστιας έκτασης επαγγελματικής κατάρτισης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εταιρική αυτή συνάντηση παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τόσο ο τρόπος διεξαγωγής της όσο και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στις χώρες των εταίρων και που αφορά στην Ανάλυση της Υπάρχουσας Κατάστασης και των Αναγκών το τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης (φροντίδα των ηλικιωμένων) και του πλαισίου ECVETστις χώρες του έργου.Εκ μέρους του Α.ΚΕ.Θ. συμμετείχαν δυο στελέχη και πραγματοποίησαν παρουσίαση με τίτλο “TheresultsofNeedAnalysisofWorkpackageI– ThecaseofGreece”.

Προηγούμενο άρθρο Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας οι Σαρακατσαναίοι ενόψει του 34ου Πανελλήνιου Ανταμώματός τους
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 36χρονου με κάνναβη και χάπια