492 Λαρισαίοι υπέβαλαν φάκελο στο πρόγραμμα νέων αγροτών


Σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής στενότητας πολλοί από τους συμπολίτες μας συνειδητά επιλέγουν τον πρωτογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής σαν μόνιμη απασχόλησή τους.  Το Μέτρο 112 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 στοχεύει στην αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών, κτηνοτρόφων  και μελισσοκόμων  μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων. Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Λάρισας επισημαίνει τη λήξη της περιόδου υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας των σχεδίων δράσης των νέων αγροτών στις 6-6-2014 του Μέτρου 112  (Νέων Γεωργών).

Υποβλήθηκαν 492 φάκελοι στην Π.Ε. Λάρισας. Ακολουθεί η 1η αξιολόγηση από γεωπόνους της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας μέχρι 17-6-2014. Θα ακολουθήσει 2η αξιολόγηση από γεωτεχνικούς της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας έως 11-7-2014. Στη συνέχεια θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα κατά σειρά βαθμολογίας στις κατηγορίες: Εν δυνάμει δικαιούχοι, Επιλαχόντες και Απορριπτόμενοι. Αμέσως μετά θα δοθεί χρόνος 20 ημερών για ενστάσεις.

Η ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας επισημαίνει ότι κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αγρότες, σύμβουλοι αγροτών, ΓΕΩΤΕΕ, κ.α.) για την διεκπεραίωση   και εφαρμογή του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 2.7 2ος όροφος της Δ/νσης   Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Π.Ε. Λάρισας στο τηλέφωνο 2413 511 134, με υπεύθυνο γεωπόνο τον κ.  Πίχλιβα Δημήτριο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 170.000 ευρώ χρωστούσαν τρεις Λαρισαίοι μέλη της ίδιας επιχείρησης
Επόμενο άρθρο Μητρώο Κοινωφελών Περιουσιών και Σχολαζουσών Κληρονομιών