Δράσεις για τη σύλληψη ατόμων με καταδιωκτικά έγγραφα σε βάρος τους


Συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας και συγκεκριμένα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα.

 

Στο πλαίσιο της δράσης, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, στο Βόλο και τη Λάρισα, από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Λάρισας και Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, συνολικά οκτώ (8) άτομα.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι σημαντικότερες περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

 

  • Συνελήφθη στη Λάρισα ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι ως ομόρρυθμο μέλος τριών εταιρειών δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (50.035,43) ευρώ.
  • Συνελήφθη στο Βόλο ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή (500) ευρώ για κατοχή και χρήση βεγγαλικού μετά τη λήξη αθλητικής εκδήλωσης.
  • Συνελήφθη στο Βόλο μία 50χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών και έξι (6) μηνών και συνολική χρηματική ποινή (7.000) ευρώ για φοροδιαφυγή και μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών.
  • Συνελήφθη στο Βόλο ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική είκοσι οκτώ (28) μηνών για υπεξαίρεση και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
  • Συνελήφθη στο Βόλο ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών και χρηματική ποινή (1.000) ευρώ για παράβαση του νόμου περί επιταγών.
  • Συνελήφθη στο Βόλο ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι ως ομόρρυθμο μέλος εταιρείας δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (689.122,45) ευρώ.

 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παρόμοιες στοχευμένες δράσεις, θα συνεχιστούν σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Καταρτίστηκε το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού για την Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στη φάση της υλοποίησης οι υδρευτικές γεωτρήσεις σε Μέλισσα και Αρμένιο