Σε Λάρισα και 7 ακόμα πόλεις οι επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους


Τη συγκρότηση Επιτροπών για θέματα εξωσωματικής καθώς και για διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους και σκευασμάτων που χρειάζεται να εισαχθούν στη χώρα, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων για τα μείζονα αυτά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν οκτώ Επιτροπές για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδακαι για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς επίσης και οκτώ Επιτροπές εξωσωματικής, οι οποίες θα εγκρίνουν τα αιτήματα για προσπάθειες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες.

Οι συνολικά 16 Επιτροπές απαρτίζονται από 269 τακτικά και 132 αναπληρωματικά μέλη. Η έδρα τους ορίστηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε στη συγκρότηση τεσσάρων Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών και δύο Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και λοιπών ασφαλισμένων στον πρώην ΚΑΠ-ΔΕΗ-δικαιούχων.

Οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές συγκροτούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και οι Δευτεροβάθμιες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον συγκροτείται στην Αθήνα μία Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για την παραπομπή σε αυτή θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ.

 

Προηγούμενο άρθρο Θ. Ψύρρας: Διακήρυξη ενότητας για το νέο ξεκίνημα
Επόμενο άρθρο Ομιλία για τα βλαστοκύτταρα στη Λάρισα