Ακούμε και Κατανοούμε!!! βιωματικό σεμινάριο για γονείς


Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», το 11ο Νηπιαγωγείο Λάρισας πραγματοποίησε το Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: «Τεχνικές Επικοινωνίας: Ενεργητική ακρόαση – Ενσυναίσθηση».

 

Η πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμά να μιλά μάλλον παρά να ακούει. Επιπλέον, οι άνθρωποι καθώς κάποιος μιλά, σκέφτονται τι να πουν μόλις ο ομιλητής θα σταματήσει ή τον/την διακόπτουν στη μέση της πρότασης.  Αυτό το είδος συμπεριφοράς βιώνεται ως ταπείνωση ή ως προσωπική προσβολή και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρανοήσεις. Εάν δεν ακούμε αυτό, που είναι σημαντικό, μπορεί να ενεργήσουμε άπρεπα. Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε και είναι απαραίτητο να ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Το σεμινάριο διαπραγματεύτηκε τι κάνουν αυτοί, που ξέρουν να ακούν και προ πάντων τι δεν κάνουν!  Επίσης δόθηκε έμφαση στην ενσυναίσθηση, στην κατανόηση του άλλου όχι μόνο στο νοητικό επίπεδο αλλά και στο συναισθηματικό. Είναι η συμμετοχή στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα και την ένταση των συναισθημάτων και διαφέρει από την ταύτιση και την συμπόνια.

                                                                                                  

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των γονέων του 11ου Νηπιαγωγείου της πόλης στις δύο αυτές τεχνικές επικοινωνίας και ήτανσε συνέργεια με το ενημερωτικό πρόγραμμα, που έλαβε χώρα στις 8 Απριλίου 2014. Η συγκεκριμένη δράση ολοκληρώθηκε σε δύο συναντήσεις με εισηγητή τον κ. Νάκο Χρήστο, Κοινωνικό Λειτουργό του Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων του Π.Γ.Ν. Λάρισας. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων γονέων ήταν τα 20 άτομα, ώστε να υπάρχει ενεργητική συμμετοχή σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Γονείς του 11ου  Νηπιαγωγείου ευχαριστούν το Π.Γ.Ν.Λ. και τον κο Νάκο Χρήστο για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του προγράμματος Aγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: «Βήματα για τη ζωή» του Νηπιαγωγείου μας

Προηγούμενο άρθρο Να μείνει στα χαρτιά η αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις
Επόμενο άρθρο Αναζητούνται οι τρεις δράστες που λήστεψαν 86χρονο ασκώντας του βία