20 χρόνια στο θρόνο του Αγίου Αχιλλίου


Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα η Τετάρτη  και συνέπεσε η ευλογητή επέτειος της συμπληρώσεως 20 χρόνων από την ημέρα που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος έλαβε τον τρίτο της Ιερωσύνης βαθμό, αυτόν της Αρχιερωσύνης στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Ο κ. Ιγνάτιος έλαβε την Αρχιεροσύνη υπό των σεπτών χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου, παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ και πλειάδος Αρχιερέων.

Με αφορμή την επέτειο ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης χθες Τετάρτη 28 Μαϊου τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Ο Σεβασμιώτατος την ώρα της Θείας Ευχαριστίας ένδακρυς ενθυμήθηκε την συγκλονιστική ώρα της Χειροτονίας Του και αφού δοξολόγησε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και του πολιούχου και προστάτου Αγίου Αχιλλίου του μυροβλήτου, ευχαρίστησε τους Πατέρες και όλους τους Χριστιανούς αδελφούς για όλες τις πνευματικές στιγμές των 20 χρόνων.

Στο τέλος ο κ. Ιγνάτιος μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές από τους πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν από νωρίς το πρωί να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

 

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Σε Λάρισα και 7 ακόμα πόλεις οι επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα οι πανελλήνιοι αγώνες ΥΠΑΜ 2014