Μάξιμος για απάντηση Βούγια: Ανησυχία για «λουκέτο» στο Ταχυδρομικό Γραφείο Γόννων


 Ακόμη εξετάζει η Διοίκηση των ΕΛΤΑ το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της, χωρίς να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για «λουκέτο» σε τοπικά καταστήματα των ΕΛΤΑ. Αυτό απαντά στο Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός δεν αποκλείει όμως συγχωνεύσεις περιφερειακών διευθύνσεων και τοπικών καταστημάτων ανά την χώρα. Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην απάντησή του αναφέρεται ότι «σε κάποιες περιοχές η εξυπηρέτηση μπορεί να αντικατασταθεί ή και να βελτιωθεί από “πρακτορεία” ή άλλα γειτονικά καταστήματα».

  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος είχε καταθέσει στη Βουλή αναφορά, συνηγορώντας στο αίτημα του Δήμου Τεμπών, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Γόννων Λάρισας.

              Ο Θεσσαλός πολιτικός σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, αναρωτιέται πώς μπορεί να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των κατοίκων στην περίπτωση που το Ταχυδρομικό Κατάστημα Γόννων είτε κλείσει είτε υποβαθμιστεί σε πρακτορείο; Και αυτά ενώ έχει ήδη κλείσει το Κατάστημα της ΑΤΕ στην περιοχή!

Αναλυτικά, η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού στον κ. Χαρακόπουλο έχει ως εξής:

 «Τα ΕΛΤΑ ως φορέας παροχής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας σχεδιάζουν ένα συνολικό πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης υπηρεσιών με στόχο τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους αλλά και τη διασφάλιση της ποιοτικής ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η δυνατότητα συγχωνεύσεων περιφερειακών διευθύνσεων αλλά και κάποιον τοπικών καταστημάτων σε κάποιες περιοχές όπου η εξυπηρέτηση μπορεί να αντικατασταθεί ή και να βελτιωθεί από “πρακτορεία” ή άλλα γειτονικά καταστήματα.

Η διερεύνηση αυτή, που γίνεται από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και επομένως δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για συγκεκριμένα καταστήματα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας».

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Εξαίρεση των Αγροτικών Οχημάτων από το μέτρο της απόσυρσης»
Επόμενο άρθρο Ροντούλης στη Βουλή: «Σύμμαχοι στην προστασία του περιβάλλοντος οι κυνηγοί»