Η επόμενη ημέρα στα επιτελεία των συνδυασμών


Ενθουσιασμός αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για το δεύτερο γύρο των εκλογών εκφράζουν τα στελέχη των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων που θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους και την ερχόμενη Κυριακή, μετά το αποτέλεσμα που πέτυχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

 

Αντίθετα, οι παρατάξεις που δεν κατάφεραν να περάσουν στη διαδικασία της δεύτερης Κυριακής εκφράζουν μεν τον προβληματισμό τους για το λόγο που δεν οδηγήθηκαν στην παραπάνω διαδικασία, αλλά και την ικανοποίησή τους για την καλή παρουσία για κάποιους, για την αύξηση δυνάμεων για κάποιους άλλους.

Το σίγουρο είναι ότι η ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης στους Δήμους του Νομού μας είναι πολύ μεγαλύτερη πλέον, αφού η καθημερινότητα έχει γίνει δυσβάσταχτη για μερίδα του πληθυσμού που δεν είναι αμελητέα.

 

 

 

Οι μονομαχίες

 

Αυτές τις μέρες λοιπόν ζούμε τη μονομαχία των επικεφαλής των συνδυασμών σε Λάρισα, Τύρναβο, Τέμπη, Κιλελέρ, Φάρσαλα, Ελασσόνα,  οι οποίοι επιδίδονται σε έναν προσωπικό αγώνα να πείσουν τους ψηφοφόρους και κυρίως όχι όσους τους στήριξαν γιατί αυτοί είναι ξεκάθαροι, αλλά τους αναποφάσιστους, ή των άλλων σχηματισμών που έμειναν εκτός, που είναι και οι ρυθμιστές των πραγμάτων. Λίγο πολύ οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Οι μέρες που ακολουθούν είναι ουσιαστικές για να κρίνει κανείς ποιον Δήμαρχο θέλει στο μέρος που ζει ή ποιον περιφερειάρχη. Η κρίση είναι καθοριστική για πολλά πράγματα και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να είναι βεβιασμένη, ούτε να παρασυρθεί κανείς από κομματικές λογικές, αλλά να δει το περίγραμμα αυτού που έρχεται με βάση το μέλλον του τόπου, τους ανθρώπους που θα καθίσουν στα έδρανα των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και  το λόγο που θα αρθρώνουν. Δίχως εκδικητικές λογικές,  δίχως εμπάθειες. Είναι ίσως η πιο κρίσιμη επιλογή για τα επόμενα πέντε χρόνια που θα αφορούν στο μέλλον μας, στην ταυτότητά μας, στην διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος, την φυσιογνωμία της περιοχής, τα τελματωμένα έργα υποδομών, τον πήχη που πρέπει να τεθεί ψηλότερα αξιοποιώντας δυνατότητες και προοπτικές  ενός χώρου προικισμένου από τη φύση με ξεχωριστό έμψυχο δυναμικό. Και όλα αυτά ιδωμένα με προσγείωση στο ρεαλισμό κι όχι με υπερφίαλες και υπεραισιόδοξες οπτικές …

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο νεαροί για κατοχή κάνναβης
Επόμενο άρθρο Η Νατάσα Ράγιου στη Θεσσαλία