Ψάχνουν τους “άσους” στο μανίκι για το πόκερ της κάλπης


Τα ρέστα τους παίζουν πλέον άπαντες, από τους αρχηγούς κομμάτων μέχρι υποψήφιους περιφερειάρχες, δημάρχους και συμβούλους, ενόψει των κυριακάτικων εκλογών… Τα κομματικά επιτελεία έχουν επικεντρωθεί στη στρατηγική που θα ακολουθήσουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή ενόψει τω ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και ομοίως συμβαίνει και με τους αυτοδιοικητικούς υποψήφιους του β’ γύρου σε όλη τη χώρα, όπως και εδώ στη Λάρισα.

 

Ήδη από τη Δευτέρα είναι σε εξέλιξη ένας πυρετός διαβουλεύσεων, επαφών, συναντήσεων σε προσκήνιο και παρασκήνιο ανάμεσα στους συνδυασμούς που θα δώσουν τη μάχη της Β’ Κυριακής στους Δήμους και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Και αν κανείς αναρωτιέται πώς συνδέεται η μια κάλπη, των ευρωεκλογών, με την άλλη κάλπη, των επαναληπτικών δημοτικών ή περιφερειακών εκλογών, θα πρέπει να σκεφτεί το εξής απλό… Ακόμα κι αν για ένα κόμμα ή ψηφοφόρο δεν τον “καίει” η αυτοδιοικητική μάχη π.χ. από άποψη ιδεολογικής-κομματικής απόχρωσης, ο ίδιος θα είναι εκεί στο εκλογικό τμήμα και στην κάλπη των ευρωεκλογών. Αφού θα βρίσκεται λοιπόν εκεί θα ψηφίσει και για τον επαναληπτικό γύρο στο Δήμο του ή στη Περιφέρειά του. Προφανώς, ένα ποσοστό του ψηφοφόρου αυτού του προφίλ μπορεί στην επαναληπτική κάλπη να ψηφίσει λευκό ή άκυρο. Ένα ποσοστό μπορεί να ακολουθήσει κομματική γραμμή, που όμως μέχρι στιγμής δε βλέπουμε από πουθενά. Αναμφίβολα, ένα σημαντικό ποσοστό, όμως, θα ρίξει κανονικά την ψήφο του. Και θα είναι ψήφος προσωπική, ελεύθερη. Κατά το δοκούν, όπως λέγεται. Είναι οι ψήφοι ακριβώς που αναζητούν οι μονομάχοι του β’ γύρου σε Δήμους ή σε Περιφέρειες.

 

Και η Λάρισα δε θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Εκεί εστιάζουν τα επιτελεία των “μονομάχων”. Και είναι μια ψήφος δύσκολη γιατί πρέπει να κερδηθεί στην ψυχολογία, στο μυαλό και στην καρδιά του ψηφοφόρου που, αφού είδε τον υποψήφιο δήμαρχο της αρεσκείας του να μένει εκτός, τη β’ Κυριακή τώρα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο άλλους διεκδικητές.

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Πασχόπουλος: «Η Ελασσόνα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω - Ενωμένοι συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια»
Επόμενο άρθρο Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Λάρισας