Ρένα: «Είμαστε η δύναμη ενότητας που χρειάζεται για να πάμε την πόλη μπροστά»


Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου επιβεβαίωσε το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού και απέδειξε ότι οι πολίτες επιλέγουν ξεκάθαρα ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο, αφήνοντας οριστικά πίσω το παρελθόν.

Μεταξύ άλλων, η κ. Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής:

«Tην Κυριακή που μας πέρασε έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνει η Λάρισα μια νέα αρχή. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να πάρει η Λάρισα τη θέση που της αξίζει.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό μας, που εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμα και τις θέσεις μας.

Ευχαριστώ επίσης και όλους τους συμπολίτες μας –που ακόμα κι αν δεν μας προτίμησαν– ψήφισαν αυτοδιοικητικά, απαγκιστρωμένοι από κομματικές προτεραιότητες και εξαρτήσεις.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου  για το αποτέλεσμα που πέτυχαν και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν.

 

Εδώ θέλω να πω δυο λόγια για τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον Κώστα Τζανακούλη, που γιορτάζει κιόλας σήμερα.

Παρά τις διαφορές μας και παρά τα λάθη του, η προσφορά του στην πόλη και το έργο του –ιδίως στις προηγούμενες θητείες του– δεν αμφισβητείται.  Το είπα ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή, από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στο Δημοτικό Ωδείο και το επανέλαβα πολλές φορές, ότι δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός. Το ξαναλέω και τώρα.
Ως Δήμαρχος ο Κώστας Τζανακούλης προσέφερε πολλά στη Λάρισα και θα τον θυμόμαστε γι αυτά.

Δεν ταιριάζει στο δικό μας ήθος, εξαιτίας της οποιασδήποτε προεκλογικής έντασης, να μην τον ευχαριστήσει κανείς –τον ίδιον και τους συνεργάτες του– για όσα προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας. Το κάνω εγώ πρώτη.

Όταν καταθέσαμε την υποψηφιότητά μας, κάποιοι δεν μας πίστευαν. Τους διαψεύσαμε. Γιατί πίστεψαν σε εμάς οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι. Πίστεψαν ότι εμείς μπορούμε να πάμε τη Λάρισα μπροστά, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με σκληρή καθημερινή δουλειά.

Μας πίστεψαν γιατί σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κινηθήκαμε με αξιοπρέπεια και με πολιτικό ήθος, μακριά από συκοφαντίες, προσωπικές επιθέσεις και πολέμους λάσπης. Αυτή είναι η νέα αντίληψη που πρεσβεύουμε. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που θέλουν οι συμπολίτες μας.

Ο συνυποψήφιος μου, αυτήν την Κυριακή , ο κ. Καλογιάννης είναι μια κομματική υποψηφιότητα, όσο κι αν τώρα προσπαθεί να το κρύψει. Κατέβηκε με τη στήριξη και το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό ότι η Λάρισα και οι Λαρισαίοι είναι δεύτερη επιλογή γι αυτόν. Πρώτη του επιλογή είναι να βοηθήσει εκλογικά το κόμμα που τον στηρίζει. Να βάλει το σημαιάκι του κόμματος του στη Λάρισα.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, ενώ περίσσεψαν οι καταγγελίες του εναντίον της κυβέρνησης, της πολιτικής της Ευρώπης και των μνημονίων απέφυγε συστηματικά να μιλήσει για τα προβλήματα, για τις παραλείψεις και για τα κακώς κείμενα του δήμου και της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Ρώτησα επανειλημμένα και ξαναρωτώ: θα εξηγήσει στους Λαρισαίους τι ακριβώς συμβαίνει; Εξυπηρετεί σκοπιμότητες, έχει κάνει παρασκηνιακά παζάρια για παρα φύσιν συμπαιγνίες ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Δεν ακούσαμε επίσης κανένα πρόγραμμα από τον κ. Καλογιάννη, ούτε τι θα κάνει, εκτός από κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις.

Όσο για το πως θα χρηματοδοτηθούν, όσα υπόσχεται, η θέση του είναι αποκαλυπτική!

Θα τα βρει λέει από το κράτος (που δεν έχει), από τα δημοτικά τέλη (δηλαδή από τους δημότες), από το δανεισμό (δηλαδή τη βασική αιτία που φτάσαμε ως εδώ) και από διάφορα προγράμματα, δηλαδή με τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταγγέλλει.

Όλα αυτά όμως είναι αναμενόμενα. Γιατί ο κ. Καλογιάννης –πέρα από τις καλές του προθέσεις, τις οποίες δεν αμφισβητώ– έχει πάνω από 16 χρόνια να έλθει σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα διοίκησης και πώς λύνονται. Εκπροσωπεί ένα παλιομοδίτικο μοντέλο σκέψης και δημόσιας διαχείρισης. Δεν έχει πια καμία σχέση και γνώση για τα σύγχρονα εργαλεία διοίκησης της πόλης, πώς διεκδικούμε πόρους και χρηματοδοτήσεις, πώς υλοποιούμε έργα και προγράμματα, πώς βάζουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά, δηλαδή που κάνουμε με επιτυχία στην αντιπεριφέρεια τα τελευταία χρόνια.

Και κάτι τελευταίο που δεν περίμενα από τον κ. Καλογιάννη:

Aπό την επόμενη κιόλας των εκλογών, έχει σπεύσει να τρομάξει τους πολίτες διαδίδοντας τερατώδη ψέματα και συκοφαντίες. Ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε τα πάντα, ότι θα κάνουμε απολύσεις και άλλα.

 

Ψεύδονται και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια, πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών. Έχουμε πει οτι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο το άξιο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Λαρισαίων. Και είναι αυτονόητο ότι θα προστατέψουμε κάθε θέση εργασίας στο Δήμο, στη ΔΕΥΑΛ, σε κάθε δημοτικό οργανισμό.

Είμαστε ξεκάθαροι. Στις συκοφαντίες, απαντάμε με το πρόγραμμά μας. Εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα, που τα λέει όλα. Οι τοποθετήσεις –οι δικές μου και του Συνδυασμού μας– ήταν και είναι ξεκάθαρες σε όλα τα θέματα. Όλα τα άλλα που προσπαθούν να μας προσάψουν είναι παραμύθια.

 

Η Λάρισα δεν μπορεί να προχωρήσει στο 2020 με αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρχει αδράνεια. Δεν γίνεται να χάνονται ευκαιρίες. Δεν πρέπει να πάνε πέντε χρόνια χαμένα.

 

Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε πραγματικά:

Θέλουμε έργο για τη Λάρισα ή κομματική σημαία στο δήμο;

Θέλουμε γνώση και εμπειρία ή πειραματισμούς;

Θέλουμε νέα πρόσωπα με νέες ιδέες ή ξεπερασμένες αντιλήψεις;

Θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις ή παρα φύσιν συμμαχίες;

Θέλουμε κοινωνική αλληλεγγύη βασισμένη σε στέρεες βάσεις ή υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα;

Θέλουμε πραγματικά αδέσμευτη δήμαρχο στην πόλη ή κομματάρχη;

Θα πάμε μπροστά με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες ή… θα μείνουμε πίσω σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και πρόσωπα;

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να πάμε τη Λάρισα μπροστά! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα κάνουμε με τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους μια νέα αρχή!

Ενωμένοι πάμε τη Λάρισα μπροστά.»

 

Μετά το τέλος της τοποθέτησής της, η κ. Καραλαριώτου απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Τύπου μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα www.karalariotou.gr .

 

 

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του Συνδυασμού στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/renakaralariotou

@renakaral

Website: https://www.karalariotou.gr

Προηγούμενο άρθρο Ο δεκάλογος των Θεσσαλών φορέων για τον Αχελώο
Επόμενο άρθρο Αρνήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση ο κ. Ευαγγέλου