Το… σκάκι της δεύτερης Κυριακής στο Δήμο Λαρισαίων


Και μετά την χθεσινή ημέρα, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ξεκούραση, από σήμερα αναμένεται να πάρουν φωτιά τα κομπιουτεράκια των υπολογισμών αναφορικά με τον δεύτερο γύρο στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Λαρισαίων.

Τα επιτελεία της Καραλαριώτου και του Καλογιάννη προσπαθούν να ερμηνεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και να ανιχνεύσουν τις προθέσεις των ψηφοφόρων που δεν τους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Η πλευρά της απερχόμενης αντιπεριφερειάρχη θα αναζητήσει ψήφους από τις δεξαμενές των ψηφοφόρων Διαμάντου και Τζανακούλη, αν και οι «σκληροπυρηνικοί» του απερχόμενου δημάρχου είναι βέβαιο ότι δεν θα ψηφίσουν τη… μισητή αντίπαλο.

Αδιάφορους βέβαια δεν τους αφήνει ούτε το ποσοστό του Έκτορα Νασιώκα καθώς πιστεύουν ότι μπορούν και από εκεί να αντλήσουν ψηφοφόρους. Στο στρατόπεδο Καλογιάννη, επικεντρώνονται στους ψηφοφόρους του Νασιώκα, καλοβλέπουν ένα κομμάτι Τζανακουλικών ενώ κλείνουν το μάτι και προς τα… αριστερά τους.

Εκεί ακριβώς που είναι και το μεγάλο ερωτηματικό, η στάση, δηλαδή, της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, που μπορεί να απώλεσε δυνάμεις της τάξης του 3% σε σχέση με το 2010, διατηρεί όμως ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων. Θα βρεθούν και αυτοί σε δίλλημα μετά από 16 χρόνια, αφού από το 1998 και μετά, οι ψηφοφόροι στήριζαν στον δεύτερο, ως επί το πλείστον και ας μη το παραδέχονταν, τον απερχόμενο δήμαρχο. Γρίφος…

Eφ. Κόσμος (Δ.Μ.)

 

Προηγούμενο άρθρο Το 7% των Θεσσαλών θέλουν περιφερειάρχη από τον Κορυδαλλό
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη Αλβανός με καταδικαστική απόφαση σε βάρος του