Το ύστατο χαίρε στον Μητροπολίτη Ελασσόνας


Η Ελασσόνα αποχαιρέτησε τον πνευματικό της Πατέρα, τον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη Βασίλειο. Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και παρουσία του Τοποτηρητού Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, πλειάδος Αρχιερέων τελέσθηκε το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, ενώ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Σεβ. Αξώμης κ. Πέτρος.

Επικηδείους λόγους εκφώνησαν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Θεοφ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος εκ μέρους του ιερού κλήρου π. Χαρίτων Τούμπας, εκ μέρους της Κυβερνήσεως, ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος και εκ μέρους της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ο κοσμήτωρ αυτής κ. Μιχαήλ Τρίτος.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Στα πράσα 22χρονος που μπήκε σε διαμέρισμα να κλέψει
Επόμενο άρθρο 4ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων ΤΕΙ Θεσσαλίας